The Economist: farveløs Løkke

Det engelske nyhedsmagasin The Economist er ude med både rive og grovfil i en artikel, som ikke ligefrem kaster roser efter Lars Løkke Rasmussen.

The engelske nyhedsmagasin The Economist skriver blandt andet, at Løkke er farveløs og kludrede i det under klimatopmødet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen

Artiklen laver en kort karakteristik af Lars Løkke Rasmussen, som ikke kan betegnes som det store skønmaleri:

”Han er en farveløs skikkelse, som kun fik jobbet, fordi hans forgænger trådte tilbage for at blive generalsekretær i NATO. Hans forkludrede håndtering af klimatopmødet i København i december 2009 tiltrak hån fra udlandet. En afslappet holdning til udgifter ophidsede vælgerne derhjemme.”

Venstres politiske ordfører, Elle Trane Nørby, hæfter sig ved, at artiklen skriver, at Danmark er kommet godt efter krisen.

- Lars Løkke Rasmussen har vist sig som en leder, og han har været nødt til at tage upopulære beslutninger, siger Ellen Trane Nørby.

Og om beskyldningerne om at have forkludret klimatopmødet siger hun, at:

- Man kan trække hesten til truget, men man kan ikke tvinge den til at drikke. Der var mange, der var ansvarlige for, at der ikke kom en aftale.

Ellen Trane Nørby mener også, det er en usaglig kritik, at Lars Løkke Rasmussen er kommet til midt i en valgperiode, for det tillader de danske regler, og de samme regler har gjort tidligere gjort både Poul Nyrup Rasmussen og Anker Jørgensen til statsministre.

- Jeg oplever, at Lars Løkke Rasmussen er dybt respekteret i det internationale billeder, siger Ellen Trane Nørby.

Derudover skriver The Economist dog, at de danske mænd gerne vil beholde Lars Løkke Rasmussen og resten af den blå blok. Men hvis det var op til de kvindelige danske vælgere, så skulle Løkke knuses og døren til statsministeriet åbnes op for Helle Thorning-Schmidt, som får mærkaten ”Neil Kinnocks svigerdatter” klistret på sig.

Læs hele artiklen i The Economist her.