Thailandske medier får kritik for Facebook billeder af drab

Et Facebook-live video af mand, der slår sin datter ihjel og tager sit eget liv, har skabt voldsom debat.

Arkivfoto. Et Facebook-live video af mand, der slår sin datter ihjel og tager sit eget liv, har skabt voldsom debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic

En livevideo på Facebook af en mand, der slår sin datter ihjel, har forfærdet Thailand og omverdenen.

Onsdag får også thailandske medier kritik, fordi flere medier har viderebragt billeder og optagelser fra videoen.

Videoen blev i første omgang bragt mandag på Facebook. Den viste den thailandske mand Wuttisan Wongtalay, der hængte sin kun elleve måneder gamle datter fra en forladt bygning.

Efter en politijagt endte han med at tage sit eget liv.

Videoen lå online på Facebook i timevis, inden den blev fjernet tirsdag.

Samme dag bragte mindst én af Thailands store aviser billederne af drabet på sin forside.

Et nationalt organ for landets medier har siden slået ned på beslutningen om at bringe billederne, som kaldes for grafiske og upassende.

I en pressemeddelelse har The News Broadcasting Council of Thailand skrevet, at de har modtaget adskillige klager over videoen.

Ifølge organisationen er der risiko for, at nyhedsmediernes rapporteringer kan inspirere personer til at kopiere forbrydelsen.

Thailands politi skal have oplyst, at faren har været motiveret af en familiefejde, fordi han var utilfreds med sin kones barn fra et andet ægteskab.

»Hans kone har en dreng på omkring fire år fra et tidligere forhold,« siger politiofficer Jullaus Suvannin.

Også Facebook har fået kritik for videoen, som kritikere ikke mener, blev fjernet hurtigt nok af mediet.

Selv har Facebook kommenteret videoen og kaldt den rædselsfuld.

»Der absolut ikke plads til denne type indhold på Facebook, og den er nu blevet fjernet,« har Facebook udtalt i en pressemeddelelse.

Det er dog langt fra første gang, at muligheden for at sende live video på Facebook til hele verden har inspireret forbrydere.

Blandt andet har en mand i den amerikanske delstat Ohio filmet, at han skød en fremmed mand. Også videoer med mishandlinger er blevet lagt på tjenesten.

I sidste uge lovede Facebook-chef Mark Zuckerberg, at man ville forhindre, at tjenesten blev brugt til at viderebringe sådanne hændelser i fremtiden.