Test dig selv: Kan du klare Støjbergs krav til udlændinge?

Regeringen vil skærpe kravene til udlændinge, som vil have dansk statsborgerskab. Bl.a. vil Støjberg og co. genindføre en indfødsretsprøve, som svarer til den, som Thorning-regeringen afskaffede for to år siden. Kan du bestå VK-regeringens gamle prøve?

Arkivfoto: Regeringen vil gøre indfødsretsprøven sværere end i dag. I dag skal ansøgerne svare rigtigt på 22 ud af 30 spørgsmål, men Støjberg og regeringen ønsker at udvide antallet af spørgsmål til 40, hvoraf man skal have 32 rigtige. Ifølge DR bliver antallet af spørgsmål i ukendt pensum hævet fra tre til fem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prøven består af 40 spørgsmål.

Det kræver 32 ud af 40 rigtige for at bestå, og du har 45 minutter til at svare på spørgsmålene.

Prøven er fra 4. december 2013.

 

Kan du klare mere?

Da Thorning-regeringen i 2013 afskaffede VK-regeringens indfødsretsprøve, blev den erstattet af den såkaldte statsborgerskabsprøve, der ifølge Justitsministeriet »vægter aspekter af det hverdagsliv og det aktive politiske liv, som møder borgerne i et moderne samfund«.

I Thorning-regeringens prøve - altså den prøve, som Venstre-regeringen nu vil ersatte - skal man svare rigtigt på mindst 22 ud af de 30 spørgsmål. Kan du klare den?

Test dig selv her.