Tesfaye: Fodbold er ikke opera – der skal være plads til fest

Repræsentanter er enig med minister om, at der skal gøres mere for, at festen ikke eskalerer ved fodboldkampe.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) mødes med fodboldens aktører for at sætte ind over for vold og hærværk. – Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et ekspertudvalg skal til oktober komme med bud på, hvordan der kan gøres op med vold og hærværk i forbindelse med fodboldkampe på danske stadions.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) er åben for det meste, men der skal være plads til festen, siger han søndag efter et møde med en række repræsentanter fra fodboldens verden.

»Det skal ikke være en tur i operaen, vi er til fodbold, der må gerne være gang i den.«

»Uanset om vi er der med vores børn eller andet, skal der være plads til en pølse og en øl,« siger Tesfaye, der selv er glødende AGF-tilhænger.

Ministeren mødtes med repræsentanter fra en række fodboldklubber, Divisionsforeningen, DBU, politiet og danske fanklubber for at udveksle ideer, som skal sikre mere tryghed i forbindelse med fodboldkampe.

Mødet sker i kølvandet på den seneste tids sager om uro og vold både under og efter fodboldkampe.

Direktør Claus Thomsen fra Divisionsforeningen mener, at der er tale om en lille gruppe.

»Vi er enige om, at det er en meget lille gruppe, som ikke skal komme ind på stadion eller opføre sig ordentligt, mens de er der.«

»Fodbold skal være en festlig begivenhed. Det er ikke særligt festligt at rive et sæde af. Det er festen, vi vil,« siger han.

Han mener, at et det nationale hooliganregister er en god idé på papiret, men at det er »svært anvendeligt i praksis«, da det ikke kan bruges ved indgangskontrol.

Her bør politiet bistå med at afvise uønskede hooligans, så det ikke er en opgave, den enkelte kontrollør står med.

/ritzau/