Talkshow invaderer Løkkes pressemøde

Statsministeren blev på sit pressemøde udfordret, da en talkshow-kvinde bad ham om en usædvanlig tjeneste.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tonen var noget anderledes end vanligt, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt sit sædvanlige pressemøde tirsdag.

Statsministerens gamle studiekammerat, talkshowværten Anders Lund Madsen, havde placeret en kvindelig reporter fra DR's Det Nye Talkshow blandt de fremmødte journalister, som fik sig noget af en overraskelse.

Cirka halvvejs gennem journalisternes spørgerunde får Anders Lund Madsens udsendte mikrofonen og stiller et spørgsmål om regeringen og De Konservatives seneste uenigheder omkring skattelettelser.

- De Konservative er kommet med en række særmeldinger, som, i hvert fald nogen også i dit parti mener, skygger over din økonomiske dagsorden, hvor frustreret er du over det, spørger hun.

Lars Løkkes svar keder åbenbart talkshow-kvinden, for hun afbryder nemlig statsministeren og beder ham om en usædvanlig tjeneste:

- Kan du ikke svare lidt sjovere på spørgsmålet?

Kvindens opfordring starter et uhæmmet latterbrøl blandt de fremmødte, der efterfølges af tavshed. En enkelt journalist bryder dog stilheden.

- Lad da være med at spilde vores tid, råber han rasende i hendes retning.

Men Anders Lund Madsens udsendte lader sig ikke forstyrre. Hun understreger, at hun har ordet og beder derefter statsministeren svare.

- Nej, jeg kan ikke gøre det sjovt, når Danmark står midt i en meget alvorlig økonomisk situation. Det er bestemt ikke sjovt, svarer Lars Løkke og fortsætter:

- Jeg beklager meget, at jeg ikke kan omgøre svaret, så det passer til et designet talkshow med min gode ven Anders Lund Madsen i spidsen, men det er der ikke noget at gøre ved, siger statsministeren smilende.

Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen som vært har premiere fredag den 18. februar.

/ritzau/