Tæt løb om S-spidskandidatur på Bornholm

På Bornholm er der kamp om pladsen som Socialdemokraternes spidskandidat til næste folketingsvalg. Titlen er vigtig, fordi øen altid sender en S-kandidat i Folketinget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bornholmske socialdemokrater er i gang med at finde deres spidskandidat til næste folketingsvalg, men der er tæt løb. På en generalforsamling mandag kunne medlemmerne ikke blive endeligt enige om de syv kandidater. Kandidaten skal derfor findes ved en urafstemning, skriver Jyllands-Posten.

Et direkte valg til Folketingskandidaturet kræver to tredjedele af stemmerne fra generalforsamlingens deltagere, og det lykkedes altså ikke nogen af de syv at få så stor en del af stemmerne. Men personen, der læste rangstillingen op, kunne fortælle, at der var tæt løb om den eftertragtede plads. Socialdemokraterne får nemlig som regel altid en kandidat valgt ind i Folketinget.

Foreløbigt fører Lea Wermelin, der ligesom de fleste andre har haft besøg af prominente socialdemokrater på det seneste. Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) besøgte mandag klippeøen for at turnere med kandidaten Palle Smed, og i forrige uge rejste miljøminister Kirsten Brosbøl (S) til Bornholm for at besøge Lea Wermelin.

»Dette er et vigtigt valg for Bornholm og bornholmerne. Derfor er det relevant for dem at vide, om der er nogen socialdemokrater, som de har tillid til, der allerede har bekendt kulør, og som synes, at en kandidat er den bedste ud af de mange gode, som er stillet op. Men det er ikke noget, som i sidste ende afgør folks kryds. I sidste ende er det det lange seje træk, det arbejde du lægger på øen og spørgsmålet om, at folk kender dig, der tæller,« siger Lea Wermelin til Jyllands-Posten.

Men ikke alle syv spidskandidater har haft fornemt besøg i valgkampen. Den foreløbige sidsteplads, Lykke Jensen, mener, at ministrene er et tegn på, at de andre kandidater ikke kan finde ud af at sælge sig selv og derfor har brug for assistance.

»Nu kender jeg ikke ministrene personligt, men jeg kunne aldrig drømme om at skrive en mail for at høre, om de vil komme over og besøge mig. Det vil være forkert i min optik, for jeg skal jo sælge mig selv. Jeg skal ikke sælge mig selv via en minister,« siger hun til Jyllands-Posten.

Resultatet af urafstemning er formodentlig først kendt til maj.