Tæt løb i ny meningsmåling

Ny måling understreger, at rød bloks komfortable flertal fra før 2020-forhandlingerne er skrumpet ind.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, bekræfter, at rød blok har mistet sit komfortable forspring.

VKO opnår sammen med Liberal Alliance en vælgerandel på 47,3 procent af stemmerne, mens rød blok står til at få 52,3 procent af stemmerne.

Regeringen er dermed tæt på de 48 procent i vælgertilslutning, som internt vurderes at være et fair grundlag for en valgkamp.

Vægtet gennemsnit af seneste målinger: Berlingske Barometer

Dermed er der fortsat liv i spekulationerne om et hurtigt forårsvalg - omend blokkene lå endnu tættere på hinanden for en uge siden. Her stod blå blok til 48,6 procent hos Voxmeter.

Siden seneste måling har Socialdemokraterne indhentet 1,7 procent. Partiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, tager dog fremgangen med ro.

- Tendensen siger stadig, at befolkningen vil have en ny regering. Det er vi glade for. Men det er tæt, og intet er givet endnu. Derfor er der fortsat masser at kæmpe for, siger Henrik Sass Larsen.

Sass Larsen må da også se på, at oppositionen er gået fra et scenarie, hvor rød blok havde et solidt forspring i meningsmålingerne, til et scenarie med relativt tæt løb.

De Radikale, som lige nu spiller en stærkt omdiskuteret rolle i de økonomiske forhandlinger med regeringen, bliver belønnet med en fremgang på 1,1 procentpoint, fra 5,2 procent til nu 6,3.

Dansk Folkeparti, som i 2020-forhandlingerne har lempet på sine ellers absolutte krav om at bevare efterlønnen i den nuværende form, får et vælgerhug med en nedgang på 1,4 procent siden sidste uges måling.

- Vi ved godt, at diskussionen om efterløn er en besværlig diskussion for os, fordi vores vælgere er meget modsatrettede i spørgsmålet, siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview mellem d. 2. og 8. maj 2011 med 1000 repræsentativt udvalgte personer.

/ritzau/