Tålmodigheden er opbrugt: DF vil fjerne Haarder fra imam-forhandlinger

Kristian Thulesen Dahl vil have Lars Løkke Rasmussen til at sætte sig for bordenden ved forhandlingerne.

Foto: Asger Ladefoged

Regeringens største støtteparti har mistet tålmodigheden med kultur- og kirkeminister Bertel Haarders (V) evne til hurtigt at sikre opstramninger i forhold til såkaldte hadprædikanter og antidemokratiske imamer.

Derfor skal de igangværende politiske forhandlinger flyttes væk fra ham og over i Statsministeriet, lyder et nyt krav Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Det skriver DR Nyheder.

»Statsminister Lars Løkke Rasmussen må selv sætte sig for bordenden nu og samle de partier, som er villige til at træffe beslutninger nu og her, så vi hurtigt og effektivt får gjort op med de radikaliserede muslimske miljøer,« siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Det er i kølvandet på TV2s dokumentar 'Moskeerne bag sløret', som satte gang i en debat om imamer i Danmark, at regeringen forhandler med partierne i Folketinget om en række stramninger.

Mens regeringen har spillet ud med forslag om at forhindre såkaldte hadprædikanter i at komme ind i Danmark, har Socialdemokraterne foreslået at blokere hjemmesider, der opildner til had.

Men det går ifølge Kristian Thulesen Dahl så trægt, at der er risiko for, at stramningerne ikke når at blive vedtaget inden sommerferien.

Også Socialdemokraterne har tidligere kritiseret regeringen for at være fodslæbende i forhold til at få gennemført stramninger over for hadprædikanter.