Syv skarpe til Peter Skaarup om ny politiskole

Det skal nu være op til Rigspolitiet at vælge den bygning, en ny politiskole skal etableres i, mener DF og S.

København. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil lade Rigspolitiet afgøre, i hvilken eksisterende bygning den nye politiskole skal etableres. De to partier har forpurret regeringens mål om en nybygget skole i Herning.

Hør DF-gruppeformand Peter Skaarups forklaring her:

Spørgsmål: Hvorfor er det så vigtigt for jer, at det ikke bliver nybyggeri, at I ligefrem vil tilføre regeringen sådan et nederlag, som den har lidt nu?

- Vi har hele tiden ment, at man kunne komme hurtigere i gang med et eksisterende byggeri. Så kan vi hurtigere komme i gang med at uddanne politielever.

- Vi tror også, at det rent økonomisk vil være mere overkommeligt.

Spørgsmål: Ifølge Rigspolitiets rapport vil det i de fleste tilfælde ikke være hurtigere at bruge eksisterende bygninger. Hvorfor tror I så, at det vil det?

- Logisk set tror vi på, at man med brug af eksisterende bygninger kan komme hurtigere i gang. Det kan godt være, at nogle af faciliteterne, såsom skydebaner, skal lånes et sted, indtil man er helt på plads med det.

- Det, at man kan komme i gang i løbet af 2018, er hele forudsætningen for det politiforlig, vi indgik i november 2015. Det vil også sætte en positiv spiral i gang i forhold til rekrutteringen i Vestdanmark.

Spørgsmål: Er det ikke paradoksalt, at I står som dem, der vil spare på politiet og ikke give dem de bedste forhold?

- Nej, vi vil bestemt ikke spare på politiet. Vi synes bare, at det virker som en billigere løsning at bruge noget eksisterende. Man skal passe på ikke at stirre sig blind på, at man skal have noget nyt for enhver pris.

Spørgsmål: Politiforbundet er i chok over beslutningen. Hvordan har du det med at stå på den modsatte side end dem i sagen?

- Det er da selvfølgelig en reaktion, vi lægger mærke til.

- Jeg må bare sige, at da vi i foråret 2016 fik henvendelser fra kommunerne med bud, der talte vi ikke om nybyggeri, men om eksisterende byggerier. Så nybyggeri er noget, der er kommet ind i slutningen af forløbet.

- Og det må der være nogle grunde til, som jeg ikke kender.

Spørgsmål: Herning-borgmester Lars Krarup (V) beskylder jer for at løbe fra valgløfter, fordi viceborgmester Dennis Flydtkjær (DF) i valgkampen talte om politiskole til Herning. Hvad siger du til den beskyldning?

- Jeg kan jo godt forstå, at Hernings borgmester selvfølgelig arbejder for, at det går Herning bedst muligt.

- Men vi er nødt til at se på, at når man har stillet mange kommuner i udsigt, at det skal være i etablerede bygninger, så skal man gå efter det saglige.

Spørgsmål: Har det været et hensyn fra jeres side, at politiskolen nu kan ende med at blive placeret i Vejle, som er jeres partiformands valgkreds?

- Nej, overhovedet ikke. Vi synes, at det må være op til Rigspolitiet at finde ud af, hvor den bedste placering er i et eksisterende byggeri. Om det er Vejle, Sønderborg, Skanderborg eller Holstebro må Rigspolitiet selv finde ud af.

Spørgsmål: Betyder det, at Rigspolitiet nu har frit valg mellem de eksisterende bygninger?

- Ja, fuldstændig.

/ritzau/