Svindeldømt tidligere Skat-ansat vil ikke vidne for kommission

Sven Jørgen Nielsen vil ikke afgive forklaring om sin rolle i sagen om svindel med udbytteskat.

Foto: ERIK REFNER

Den tidligere Skat-ansatte Sven Jørgen Nielsen, der er dømt ved by- og landsretten for bestikkelse og fusk med udbytteskat, har oplyst, at han ikke agter at afgive vidneforklaring.

Det oplyser kommissionens formand, Michael Ellehauge, tirsdag.

Sven Jørgen Nielsen blev i maj 2018 idømt fem års fængsel for korruption og fusk med udbytteskat. En anden person i sagen blev idømt fire et halvt års fængsel.

Dommen relaterede sig til Sven Jørgen Nielsens arbejde med udbetaling af udbytteskat. I den forbindelse fik hans gode ven 37,4 millioner kroner på et falsk grundlag.

Selv fik Sven Jørgen Nielsen cirka to millioner kroner i bestikkelse for besværet. Han har søgt om at få sagen for Højesteret.

Siden da har et flertal på Christiansborg nedsat en kommission, der skal undersøge en række sager fra den daværende skattestyrelse. Herunder hvordan der kunne blive udbetalt flere milliarder af kroner i ubegrundede refusioner af udbytteskat.

Det var planen, at Sven Jørgen Nielsen skulle vidne for kommissionen 26. marts. Medmindre han ombestemmer sig, kommer det altså ikke til at ske.

Tirsdag blev en række af Sven Jørgen Nielsens nærmeste kolleger afhørt.

I flere medier herunder Ekstra Bladet har man kunnet læse, at Bagmandspolitiet allerede i 2011 blev opmærksom på Sven Jørgen Nielsen.

Det var dog først, da sagen rullede i pressen, at hans nærmeste kolleger blev gjort opmærksom på sagen.

Fire personer afgav tirsdag forklaring om forholdene på det kontor i Skat, der stod for udbytteskat.

Her blev det flere gange forklaret, at der løbende på kontoret blev diskuteret mangel med kontrol af de milliarder, der blev udbetalt.

Et andet gennemgående tema var, at afdelingen løbende blev affolket på grund af automatisering og besparelser.

/ritzau/