Sverige: Grænsekontrol skal få folk til at søge asyl i Danmark

En af årsagerne, til at vores svenske naboer torsdag har indført grænsekontrol, er, at flere asylansøgere skal ende i Danmark. Det viser et brev til den svenske regering fra Migrationsverket.

Den svenske grænsekontrol har blandt andet til formål at få asylansøgere til at vælge Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af grundene til at indføre midlertidig grænsekontrol i Sverige er, at det vil få flere mennesker til at søge asyl i Danmark.

Det viser et brev fra Migrationsverket - den svenske pendant til Udlændingestyrelsen - til den svenske regering, skriver Dagens Nyheter.

I brevet opridses syv grunde til, at grænsekontrol er en god idé. I det syvende og sidste hedder det, at »Sverige er bare et af mange EU-lande, der kan tilbyde beskyttelse«.

Migrationsverket skriver ifølge Dagens Nyheter, at hvis Sverige indfører grænsekontrol, så tvinger det asylansøgere til at vælge, hvilket land de skal søge asyl i. Her kan grænsekontrollen føre til, at mennesker vælger at blive i Tyskland eller vælger »at fremsætte sin asylansøgning i Danmark, hvor modtagningsforholdene ikke er lige så pressede.«

Af de andre årsager til at indføre grænsekontrol i Sverige nævnes det blandt andet, at »der er en overhængende risiko for, at de mange asylansøgere ikke kan tilbydes en bolig og derfor vil søge tilflugt på gaden«, ligesom at »indvandringen i Sverige har brug for at blive kontrolleret, så Sverige ikke bliver brugt som transitland af folk, der ikke vil søge asyl i landet«.

Generaldirektør i Migrationsverket Anders Danielsson beskriver i brevet den generelle flygtningesituation i Sverige, hvor flere end 80.000 mennesker har søgt asyl i løbet af de seneste to en halv måneder. Migrationsverket skriver, at man ikke ser tegn på, at flygtningestrømmen mod Sverige vil aftage, snarere tværtimod, hvis ikke man handler.