Svensk venstrefløjsparti kalder S-kampagne racistisk

Socialdemokraternes nye kampagne, der fokuserer på udlændingepolitikken, får en hård medfart på den anden side af sundet. Også herhjemme har kritikere meldt sig på banen.

Socialdemokraternes nye asyl- og indvandrerkampagne på bus i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Socialdemokraternes nye kampagne vækker vrede på den anden side af Øresund.

Det svenske Vänsterpartiet i Malmø, Enhedslistens søsterparti, har med det samme lavet et modsvar til kampagnen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er på Socialdemokraternes plakater blandt andet citeret for at sige, at »kommer du til Danmark, skal du arbejde.«

På Vänsterpartiets plakater står der derimod som modsvar, at »kommer du til Malmö, er du velkommen«.

»Vi ser med bekymring på den politiske udvikling på den anden side af sundet, hvor de danske Socialdemokraterne laver racistiske udspil,« står der yderligere i underteksten på Vänsterpartiets billede.

Nedenunder forsætter teksten med »Integration er et samfundsspørgsmål, ikke noget man giver individer ansvaret for. Vores solidariske Malmø forbliver åbent for alle«.

Kampagnen har også fået kritik herhjemme. Det skriver Berlingske om mandag.

Generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, efterlyser således en medmenneskelighed, som i hans optik synes forsvundet, bl.a. med S-kampagnens budskab:

»Det gør mig trist, at i en verden, hvor der aldrig har været flere flygtninge, og der aldrig har været flere mennesker, der har behov for beskyttelse, at det, vi har fokus på i Danmark, er, hvordan vi kan forhindre, at folk får beskyttelse. Og vi taler til dem i bydemåde i stedet for at sige, hvordan vi i fællesskab kan hjælpe verden med at løse det problem,« siger Anders Ladekarl, der i går i et Facebook-opslag henvendte sig direkte til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) med sin bekymring.

»Danmarks Statsminister - er vi nået dertil, hvor medmenneskeligheden er helt forsvundet. Verden er i brand - aldrig har så mange haft behov for beskyttelse, men rager det os - undskyld men det gør mig trist,« skrev Ladekarl.