Succesforfatter siger farvel og tak til ministerium – nu vil han skrive en bog

Kaspar Colling Nielsen vil igen hellige sig litteraturen.

Forfatter Kaspar Colling Nielsen vil ikke længere være taleskriver for klimaminister Dan Jørgensen. Arkivfoto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kaspar Colling Nielsen skriver gerne bøger om samfund i krise som for eksempel den anmelderroste bestseller »Den danske borgerkrig 2018-24«.

Derfor var det ganske passende, at han i september sidste år annoncerede, at han nu skulle skrive taler i Klimaministeriet for klimaminister Dan Jørgensen.

»Jeg tror, det er gået op for alle, at der skal ske noget på dette område. Og jeg vil gerne bidrage en lille bitte smule til det, hvis jeg kan,« som han sagde til Politiken.

»Jeg søgte ikke den her stilling af nød, det går sådan set ret godt med mit forfatterskab. Jeg lever fint af det og tjener godt, jeg tror faktisk, jeg kommer til at gå lidt ned i løn, så det handler ikke om økonomi. Det er ikke, fordi jeg er på røven og bare gerne vil have et arbejde. Jeg har valgt det her, fordi jeg har lyst til det,« sagde han til Berlingske.

Men nu er det slut, annoncerer han på Facebook.

»Jeg har i dag sagt min stilling som taleskriver i Klimaministeriet op. Det har været en spændende og lærerig tid, og jeg har lært en masse søde og dygtige mennesker at kende. Vi har aftalt, at jeg bliver frem til d. 1. februar, så de har god tid til at finde en afløser. Nu glæder jeg mig bare helt vildt til at skrive en ny bog,« skriver han på Facebook.

Kaspar Colling Nielsen er ikke den eneste forfatter, den nuværende regering har trukket ind som taleskriver. Også Lars Husum, der blandt andet fik ros for bogen »Jeg er en hær«, skriver taler i Undervisningsministeriet.