Studerende har sat turbo på at nedbringe studietiden

På få år er det lykkedes universiteterne at nedbringe den samlede studietid markant.

Som del af fremdriftsreformen fra 2013 skal universiteterne samlet set reducere studieoverskridelsen med 4,3 måneder frem mod 2019 i forhold til 2011. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind roser universiteterne og de studerende for at være godt på vej. Scanpix/Sarah Christine Nørgaard/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. De danske universitetsstuderende får ros for at være hurtige til at gennemføre deres studie.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) er godt tilfreds med, at de studerende er tæt på at opfylde politikernes krav om at nedbringe studietiden.

- De studerende på landets universiteter har tidligere været meget længe om at gennemføre deres uddannelser. Det er derfor meget opmuntrede, at fremdriftsreformen og de senere års fokus på området ser ud til at have virket, siger ministeren i en skriftelig kommentar.

Nye tal for Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at kandidatstuderende sidste år var 9,3 måneder forsinket i gennemsnit i forhold til den normerede tid.

Målet i den såkaldte fremdriftsreformen er, at de studerende gennemsnitligt må overskride med 8,9 måneder i 2020.

Universiteterne er altså blot 0,4 måneder fra målet om en reduktion i den normerede studietid på 4,3 måneder i forhold til 2011.

- Vi er ikke i mål endnu, men universiteterne og de studerende har arbejdet godt og målrettet med at få mindsket de høje gennemførselstider, siger ministeren.

- Det er både godt for Danmark og de studerende selv. Det skal de have stor ros for, siger han.

Fremdriftsreformen trådte i kraft i 2014.

/ritzau/