Stram Kurs udskyder rigskongres efter forbud fra politi

Politiet har nedlagt forbud mod Stram Kurs’ rigskongres lørdag på grund af hensyn til sikkerheden.

Arkivfoto. Rasmus Paludan forlader sin demonstration i Fælledparken i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Partiet Stram Kurs udskyder rigskongres med nogle uger efter et forbud fra politiet.

Det var meningen, at partiet skulle have afholdt rigskongres, der svarer til det, andre partier kalder landsmøde, lørdag.

Det skulle være sket på Milling Hotel Park i Middelfart fra klokken 09.30.

Fyns Politi har nedlagt forbud mod, at rigskongressen kan afholdes på det sted og tidspunkt, skriver Stram Kurs fredag aften på Facebook.

I en pressemeddelelse bekræfter Fyns Politi, at det har nedlagt forbud mod rigskongressen.

»Beslutningen om et forbud er truffet på baggrund af den aktuelle sikkerhedsmæssige situation i forhold til Rasmus Paludan (partilederen, red.)

»Fyns Politi har siden fredag eftermiddag været synligt til stede ved hotellet i Middelfart med henblik på at opretholde ro, orden og sikre trygheden både for gæster og personale på hotellet samt for borgerne i Middelfart,« skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet afviser at stille op til interview om sagen, og det er således ikke muligt for Ritzau at få præciseret, hvilke sikkerhedsudfordringer der er tale om.

Uwe Max Jensen, der stillede op til folketingsvalget 5. juni som kandidat for Stram Kurs i Nordjylland, skriver på Twitter, at forbuddet skyldes trusler.

»Begrundelsen (fra politiet, red.) er, at der er en trussel mod kongressen og en konkret trussel mod partiformand Rasmus Paludans liv.«

På Stram Kurs’ kongres var det planlagt, at partiet skulle vælge ledelse, at der skulle afholdes politisk debat og vedtages et partiprogram.

Rasmus Paludan bekræfter over for B.T., at mødet er blevet forbudt frem til 21. oktober, men ønsker herudover ikke at kommentere forbuddet.

Forbuddet kommer, nogle dage efter at Københavns Politi udstedte et forbud til Rasmus Paludan mod at demonstrere i hele politikredsen.

Kredsen begrundede forbuddet med, at der er en specifik terrortrussel mod Rasmus Paludan. Det fremgår af et brev, som B.T. er i besiddelse af.

/ritzau/