Stort dansk flertal for EU-traktat

Et stort flertal af danskerne ville stemme ja til den nye EU-traktat, hvis den blev lagt ud til en folkeafstemning. Samtidig er ønsket om en afstemning vigende.

Danskerne ville stemme klart ja til den nye EU-traktat, hvis de fik muligheden for at gå til stemmeurnerne i dag. Det viser en dugfrisk meningsmåling, som Catinet har foretaget for Ritzau.

Hele 42 procent af danskerne ville stemme ja til den nye Lissabon-traktat, hvis den blev lagt ud til en folkeafstemning, mens kun knap 17 procent af vælgerne ville stemme nej. 41 procent af danskerne har endnu ikke taget stilling til, hvad de mener om den nye traktat.

Der er samtidig et ønske om, at EU-traktaten bliver lagt ud til en folkeafstemning i Danmark. 46 procent af vælgerne ønsker en ny EU-folkeafstemning, mens 36 procent er tilfreds med, at Folketinget tager stilling til spørgsmålet.

Dermed er ønsket om en folkeafstemning aftagende i forhold til de to tidligere meningsmålinger, som Ritzau har fået lavet. I juli ville 53 procent af danskerne have traktaten til folkeafstemning, mens 59 procent var fortalere for idéen i oktober.

/ritzau/