Stormløb mod Venstre i Ringkøbing-Skjern slår fejl

Socialdemokraterne har opgivet at vælte Venstre og peger i stedet på Hans Østergaard som borgmester.

Hans Østergaard (V) har erklæret sig selv som ny borgmester i Ringkøbing-Skjern med støtte fra Socialdemokraterne. Scanpix/Jørgen Kirk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ringkøbing. Kristendemokraternes forsøg på at få en borgmesterpost i Ringkøbing-Skjern er slået fejl. Socialdemokraterne i kommunen har droppet at fjerne Venstre fra borgmesterkontoret og gør Hans Østergaard (V) til borgmester.

Det skriver TV Midt/Vest.

Før valget var Venstres Iver Enevoldsen borgmester, men han genopstillede ikke. Da valget ikke gav Venstre og Dansk Folkeparti flertal alene, begyndte en række forhandlinger for at tage borgmesterposten fra Venstre.

Socialdemokraterne og Kristendemokraterne forsøgte begge at samle enighed sammen med SF og lokallisten Fjordlisten om at pege på hver af de to partiers respektive spidskandidater.

Særligt Kristendemokraterne havde håbet på en borgmesterpost, efter at partiets spidskandidat, Kristian Andersen, fik flest personlige stemmer.

Men onsdag aften har Socialdemokraternes spidskandidat, Søren Elbæk, ifølge den lokale tv-station opgivet at vælte Venstre og i stedet indgået en aftale med Hans Østergaard (V).

Den gør Hans Østergaard til borgmester og Søren Elbæk til viceborgmester. Kristian Andersen og Kristendemokraterne er ikke med i aftalen.

Kristendemokraternes Kristian Andersen har intet hørt til aftalen. TV Midt/Vests historie indeholder ikke en kommentar fra Søren Elbæk.

Formelt bliver en borgmester først borgmester, når kommunalbestyrelsen afholder et konstituerende møde. Indtil da er der en politisk aftale.

De konstituerende møder afholdes i perioden 1. december til 15. december. På det konstituerende møde bliver de politiske aftaler endeligt bekræftet. Først herefter er aftalerne bindende.