Støttepartier: Der var ingen vej tilbage for Mogens Jensen

Både SF og Enhedslisten mener, at Mogens Jensen (S) har truffet den eneste rigtige beslutning ved at gå af.

ARKIV - Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen (S) under samråd i Miljø- og Fødevareudvalget om aflivning af alle mink i Danmark før lovhjemmel var sikret, i Landstingssalen på Christiansborg i København, tirsdag den 17. november 2020.Onsdag ventes en redegørelse om ulovlig ordre i minksag, og det ser småt ud med opbakning til fødevareministeren ifølge støttepartier og politisk kommentator. Det skriver Ritzau, tirsdag den 17. november 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Det er en klog beslutning, Mogens Jensen (S) har truffet ved at trække sig som fødevareminister onsdag.

Sådan lyder det fra to af regeringens støttepartier - SF og Enhedslisten.

»Jeg synes, det er klogt, at Mogens Jensen har trukket sig. Jeg kunne ikke se nogen anden vej ud af minksagen.«

»Det er tydeligt i redegørelsen, at der er rod i Fødevareministeriet, og i sidste ende er det fødevareministerens ansvar«, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

En tilsvarende melding kom Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, med på et pressemøde ved Enhedslistens lokaler på Christiansborg:

»Det er en fornuftig og klog beslutning, at Mogens Jensen trækker sig som fødevareminister.«

Han peger på, at der er flere alvorlige kritikpunkter mod Mogens Jensen, blandt andet at han ikke reagerede hurtigt på alvorlige advarsler fra sundhedsmyndighederne om mink. Og at han ikke orienterede Folketinget hurtigt nok.

Mogens Jensen trækker sig som fødevareminister på baggrund af minkskandalen, hvor regeringen udstedte en ulovlig ordre om at aflive alle mink i Danmark.

Det skete af frygt for, at muteret coronavirus fra mink skulle sprede sig til mennesker og hæmme effekten af en fremtidig vaccine mod covid-19.

/ritzau/