Støjbergs ministerium lagt ned af hackerangreb

Torsdag morgen er Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside stadig utilgængelig efter et cyberangreb.

Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateret med oplysninger fra Udlændinge- og Integrationsministeriet kl. 12.13.

Siden onsdag aften har Udlændinge- og Integrationsministeriet været ramt af et cyberangreb. Det bekræfter ministeriet over for Ritzau.

Det betyder, at ministeriets hjemmeside er utilgængelig, og tidligt torsdag morgen er hjemmesiden fortsat nede.

Ministeriets teknikere arbejder på at få hjemmesiden op at køre hurtigst muligt, men det er uvist, hvor længe det vil tage at løse problemet. Udlændinge- og Integrationsministeriet oplyser til Berlingske, at de oplevede forøget trafik klokken 15.00 den 27. september. De bekræfter, at der er tale om et DDoS-angreb. DDoS-angreb forsøger at lukke et website eller -server ned ved at belaste dette. De melder desuden, at der ikke er angreb på personfølsomme- eller forretningsdata. De har selv lukket hjemmesiden uim.dk ned midlertidigt.

Yeni Akit, der er et konservativt, islamistisk medie fra Tyrkiet, skriver ifølge Ekstra Bladet, at det er en gruppe kaldet Aslan Neferler Tim, som står bag.

Det skal angiveligt være gengældelse, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag delte et billede af Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed fra 2005 på sin facebookprofil.

Udlændinge- og Integrationsministeriet kan ikke bekræfte oplysningerne fra Yeni Akit, og siger torsdag morgen, at man stadig ikke ved, hvem der står bag angrebet.

Muhammedtegningerne udløste den alvorligste udenrigspolitiske krise i nyere danmarkshistorie.

Støjbergs beslutning om at dele tegningen, der er baggrundsbillede på hendes iPad, har vakt opsigt både i Danmark og internationalt.

Medier i en lang række lande har skrevet om ministeren, heriblandt amerikanske The New York Times, Breitbart News og britiske The Independent.

 

/ritzau/