Støjberg ville gerne ændre »fodfejl« som førte til historisk dom

Rigsretten idømte Støjberg 60 dages fængsel for at adskille asylpar ulovligt. Hun fortryder sine fodfejl.

 
»Nu havde jeg jo 60 gode dage, hvor jeg kunne sidde og spekulere over tingene derhjemme.«Hør Inger Støjberg fortælle om vejen tilbage til politik i denne video. Video: Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inger Støjberg kalder det en »fodfejl«, at hun som udlændingeminister i 2016 stod fast på at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig, selv om det var »klart ulovligt«.

Hun blev advaret af embedsmænd flere gange og har fået en historisk dom på to måneders fængsel af Rigsretten. Selv kalder hun det en fodfejl.

»Hvis jeg kunne ændre de fodfejl, der har været i den sag, så havde jeg ændret de fodfejl. For det er da helt klart, at der er ikke nogen, der ønsker at få 60 dage,« siger hun TV 2 News, efter at hun torsdag har meddelt, at hun etablerer et nyt parti.

Partiet hedder Danmarksdemokraterne og ventes at stille op til det næste valg, som skal finde sted inden for et år.

Det kræver 20.182 vælgererklæringer, som skal indsamles, inden valget finder sted.

Støjberg blev i december 2021 idømt ubetinget fængsel i Rigsretten for ulovligt at adskille asylpar, hvoraf den ene var mindreårig.

Otte dage senere blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget, som hun måtte forlade.

Inger Støjberg forlod tidligere på året Venstre, hvoraf størstedelen stemte for at sende hende for den blot anden rigsret på hundrede år.

Hun har først for nylig smidt sin fodlænke.

Inger Støjberg afviser overfor TV 2 News, at loven kommer i anden række.

»Nej, jeg siger, at der er nogle ting, som jeg gerne ville have, der var blevet gjort anderledes. Men jeg har taget min straf med oprejst pande. Jeg har haft 60 dage til at blive frisk og veludhvilet, og jeg er på den anden side af det,« siger hun.

Inger Støjberg siger, at hun ikke er bitter efter sagen, men har torsdag afvist at lade sig interviewe af Politiken, som optrevlede den til at starte med.

/ritzau/