Støjberg vil »umiddelbart« holde stramninger inden for konventionerne

Dansk Folkeparti vil have regeringen til at tage et opgør med menneskerettighedskonventionerne. Udlændingeminister Inger Støjberg understreger, at regeringens stramninger »umiddelbart« skal holde sig inden for konventionerne.

»Det, vi har lagt på bordet, det holder sig inden for konventionernes rammer, sådan som vi vurderer det. Og sådan ser jeg umiddelbart også, at det skal være,« siger Støjberg forud for forhandlinger med Dansk Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På vej ind til forhandlinger om stramninger på udlændinge- og asylområdet vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke blankt afvise Dansk Folkepartis ønske om et opgør med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) siger tirsdag til Berlingske, at Dansk Folkeparti vil have skrevet ind i aftaleteksten om stramningerne, at regeringen skal forpligtes til at arbejde for en omskrivning af konventionen, så det bliver lettere at afvise familiesammenføringer og smide kriminelle udlændinge ud.

Og det bliver Inger Støjberg spurgt til på vej ind til forhandlingerne, hvor hun understreger, at hun »umiddelbart« vil holde stramningerne inden for konventionerne.

»Det, vi har lagt på bordet, det holder sig inden for konventionernes rammer, sådan som vi vurderer det. Og sådan ser jeg umiddelbart også, at det skal være. Men nu må vi høre, hvad det er Dansk Folkeparti kommer med helt konkret af forslag,« siger ministeren.

Regeringen forventer næste år at modtage 25.000 asylansøgere, og Dansk Folkeparti mener, at menneskerettighedskonventionerne er en forhindring for at bremse det historisk store asylpres.

Derfor skal det være nemmere at sende kriminelle udlændinge ud af landet, lyder argumentet fra regeringens største støtteparti.

Inger Støjberg vil dog først forholde sig helt til forslaget, når hun har hørt detaljerne.

»Her i første omgang vil jeg gerne høre Dansk Folkepartis forslag lidt mere konkret og lidt mere detaljeret. De ting, vi har lagt på bordet, mener vi jo, holder sig inden for konventionernes rammer, omend at vi jo selvfølgelig også går til kanten, når det handler om familiesammenføring,« siger hun.

Venstre har historisk set bekendt sig til konventionerne på udlændingeområdet, men i sidste valgperiode åbnede partiet for at kaste et mere »kritisk blik« på dem.

Og det er da også stadig en diskussion, der stadig er aktuel, mener Inger Støjberg.

»Jeg har det sådan, at det er jo altid en vigtig diskussion at tage. Og ja, konventionerne er skrevet i en anden tid, det er skrevet også før globaliseringen, og det udfordrer os da. Det er der ingen tvivl om,« siger hun.