Støjberg: Vi stiller høje krav til udlandsdanskeres ægtefæller

Regeringen vil skrotte tilknytningskrav, der gør det udfordrende for udlandsdanskeres ægtefæller at komme til.

Inger Støjberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

København. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil med nye integrationskrav gøre det sværere for udlændinge at få familiesammenføring i Danmark.

Samtidigt skal det gøres lettere for udlandsdanskere at få en ægtefælle bragt til Danmark.

- Det bliver langt, langt nemmere for den dansker, der har været ude i nogle år, fundet sig en ægtefælle og gerne vil hjem. Det bliver meget nemmere for ham eller hende at komme til Danmark, siger hun.

Ministeren understreger, at det er mennesker med store ressourcer, som regeringen gerne vil have til Danmark. Men der stilles høje krav.

- Det er høje krav, men det handler om, at man skal kunne mestre sproget, når man er i Danmark, at man kan forsørge sige selv og bidrage til det danske samfund

- Det nytter ikke noget at fortsætte ud af den tangent, som vi har set tidligere, hvor der var meget, meget lempeligere regler om familiesammenføring.

- For det har i virkeligheden været kimen, til meget af det vi ser i dag med både parallelsamfund og alt for dårligt integrerede indvandrere i Danmark, siger hun.

Hun har inviteret Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet til møde i ministeriet om regeringens udspil.

Socialdemokratiet er det eneste parti fra oppositionen, som er til stede under forhandlingerne.

- På familiesammenføringsområdet er der ikke den helt store diskussion imellem socialdemokraterne og regeringen. Så det vil være en fordel, hvis socialdemokraterne er med.

- Det vil give stabilitet for den dansker, der rejser udenlands at vide, at der er et ret fast regelsæt på det her område, siger ministeren.

/ritzau/