Støjberg tilfreds: Lidt over halvdelen har bestået indfødsretsprøven

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med, at mere end hver anden består prøven.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med, at mere end hver anden består prøven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

56,5 procent af dem, der 6. juni tog indfødsretsprøven, har bestået. Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet på sin hjemmeside.

Det er en smule flere end ved sidste prøve i november, hvor 53,8 procent bestod.

Man skal bestå indfødsretsprøven for at opnå dansk statsborgerskab, og prøverne afholdes halvårligt. I juni 2017 bestod 49,8 procent af deltagerne.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med resultatet.

»Det er godt, at vi har en prøve, som sikrer, at mennesker, der ønsker dansk statsborgerskab, læser på lektien og sætter sig ind i, hvordan vores samfund fungerer.«

»For regeringen er det helt afgørende, at udlændinge, der vil være statsborgere i Danmark, rent faktisk kender til og forstår vores kultur og historie. Og at de med en aktiv indsats viser, at de både kan og vil det danske samfund og vores danske værdier,« siger hun i pressemeddelelsen.

3766 personer deltog i årets første indfødsretsprøve.

Ministeriet oplyser, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) har analyseret prøven, som blev afholdt den 6. juni.

Ifølge analysen har indfødsretsprøven en tilfredsstillende kvalitet, er formuleret på et alment dansk og ligger tæt op ad lærematerialet, der danner grundlag for prøven.

Kan du bestå indfødsretsprøven? Prøv kræfter med den her.

/ritzau/