Støjberg til partifæller: I ved hvor I har mig

Inger Støjberg har fået prædikatet »kontroversiel«, men hun minder bare om, at man ved, hvor man har hende.

Inger Støjberg vil gerne være Venstres næste næstformand. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Venstres delegerede til partiets ekstraordinære landsmøde i Herning vælger Inger Støjberg som ny næstformand, så ved Venstres medlemmer, hvem de har valgt.

Sådan siger Støjberg det i sin tale på landsmødet, inden der skal stemmes mellem hende og Ellen Trane Nørby til posten.

»I ved, hvor I har mig,« siger Støjberg i sin tale, før at Venstre skal tage valget om, hvem der sammen med den nyvalgte formand, Jakob Ellemann-Jensen, skal stå i spidsen for partiet.

»Det har gjort ondt på mig at se vores parti i den forfatning, vi har været i. Fløjkrige og magtkampen har været ved at rive os midtover. Derfor ved jeg, at i dag kommer til at markere en ny start,« siger Støjberg.

Hun er ikke en fløjkriger, fastslår Støjberg. Det skal være slut med fløjkrige, mener hun. Dermed er hun på samme linje som Ellemann-Jensen og Trane Nørby, der har sagt det samme. Men der skal være plads til forskelligheder, siger Støjberg.

»Vi skal vinde regeringsmagten på borgerlige mandater, for det er den bedste måde at få Venstres politik igennem. Og det skal stå tindrende klart for danskerne,« siger Støjberg.

»I kender mig. I ved, at jeg er en kriger. I ved, jeg er en værdikriger, og jeg går altid i krig for Venstres politik, men jeg er ikke en fløjkriger,« siger Støjberg.

Hun konstaterer, at »Venstre bliver svagere, når vi slås internt«. Netop det var tilfældet i en tumultarisk august, som endte med, at Lars Løkke Rasmussen (V) gik af som formand og Kristian Jensen (V) som næstformand.

»Det er vigtigt, at vi er ærlige om, at vi er et parti med forskellige strømninger. Men det er også det, der gør os stærke,« siger Støjberg.

Hun var den sidste til at tale til de delegerede inden afstemningen. Inden Støjbergs tale var Trane Nørby på scenen for at tale sin sag.

Først på dagen blev Ellemann-Jensen valgt som formand. Det skete uden modkandidat. Der er over 850 delegerede samlet i Herning.

/ritzau/