Støjberg skaber vild debat på Facebook: »Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt?«

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er kommet i stormvejr på det sociale medie Facebook, efter at hun i en statusopdatering har fortalt om en biograftur, hvor »en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år (...) generede fra start til slut«.

Inger Støjberg havde ifølge sin Facebook-profil en dårlig biografoplevelse tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden filmen ruller over det hvide lærred, plejer publikum at få en filmisk formaning om at være stille og gerne også slukke mobiltelefonen, når de er i biografen.

En »flok indvandrerdrenge« gjorde ifølge Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, dog det modsatte, da hun tirsdag aften var i biografen.

På sin Facebook-side harcelerer politikeren nu over den gruppe drenge, der angiveligt skulle have generet hende og biografsalens øvrige gæster.

»Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt?« spørger Inger Støjberg i sin opdatering. »Hvornår er der nogen forældre der griber ind, og hvornår sænker I drenge skuldrene? I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan.«

Statusopdateringen har siden ført til en ualmindelig heftig debat på det sociale medie, hvor den politiske ordfører beskyldes for at generalisere og bruge statusopdateringen til at kritisere indvandrere generelt forud for den kommende valgkamp.

»Når du siger "I", generaliserer du helt vildt, og jeg bliver lidt stødt, da jeg nok befinder indenfor den befolkningsgruppe, du så pænt angriber, og jeg kan godt opføre mig ordenligt. Virkelig ærgerligt, hvordan dit budskab drukner i et forfærdeligt og usmageligt forsøg på at fordømme en hel befolkningsgruppe, der vitterligt ikke kan stå til ansvar eller er repræsenteret af en ung gruppe teenagere i biografen,« skriver en bruger, mens andre blot nøjes med at kalde opdateringen for den »mest intetsigende opdatering, jeg har læst til dato,« eller »kedeligt spin..,« skriver en bruger.

Og de vrede kommentarer kommer også fra politiske tilhængere.

»Hvad med at du taler om »en flok unge drenge« i stedet for igen og igen og igen (at) tale om indvandredrenge? Hvis de, som jeg lidt formoder, var cirka 14 til 17 år gamle, så kan og BØR du tale om alder og køn frem for deres forældres etnicitet... jeg er inkarneret venstremand, men jeg ville ønske, at vi kunne hæve niveauet - og sænke skulderne,« skriver en anden bruger

Over 3500 brugere havde klokket 09.30 tirsdag kommenteret opdateringen. Derudover har mere end 17.000 brugere på samme tidspunkt givet opdateringen et såkaldt »like«, der normalt tilkendegiver, at man »synes godt om« opdateringen. Ifølge en hurtig gennemgang af Inger Støjbergs Facebook-opdateringer er det i hvert fald rekord siden juli måned sidste år.

Berlingske Politiko har hidtil forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Venstres politiske ordfører. I kommentarfeltet til opdateringen har hun dog flere gange forsøgt at svare de vrede brugere.

Til en bruger svarer hun, at »jeg skriver 'I' fordi jeg henvender mig til den flok indvandrerdrenge der generede. Det er ikke en generalisering.«

På Christiansborg er Støjbergs opdatering også blevet bemærket. Transportminister og tidligere politisk ordfører for Socialdemokraterne, Magnus Heunicke, beskylder i den forbindelse Venstre-ordføreren for at forsøge at score billige point. På Twitter skriver han: