Støjberg sender personlig besked til centrale folk i Dansk Folkeparti – vil tilbage til dansk politik

Tidligere integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg løfter i brev til DFere lidt af sløret for sin politiske fremtid, og hun sigter efter at vende tilbage til Christiansborg.

 
Inger Støjberg udtaler sig efter domsafsigelsen i rigsretten, hvor hun er dømt skyldig og tildelt 60 dages fængsel. Video: Ritzau/Scanpix. Redigering: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har ikke givet lyd fra sig, siden hun 21. december blev fundet uværdig til at sidde i Folketinget og måtte opgive sit mandat.

Men i en e-mail, der fredag er udsendt til folketingsmedlemmer og ansatte i Dansk Folkeparti, giver Inger Støjberg nu igen lyd fra sig, og hun takker blandt andet partiet for at have bakket hende op og siger et par ord om sin fremtid i dansk politik.

»Jeg vil gerne sige jer alle en meget stor tak for jeres støtte og opbakning – og det gælder ALLE! I har ganske enkelt været fantastiske støtter for mig,« står der i brevet, som Berlingske er i besiddelse af.

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blev 13. december af Rigsretten idømt en ubetinget fængselsstraf i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar.

Som følge af dommen i Rigsretten blev hun efterfølgende af et stort flertal i Folketinget kendt uværdig til at sidde i Folketinget. Også i den forbindelse følte Inger Støjberg, at hun fik stor opbakning fra Dansk Folkeparti, skriver hun i e-mailen.

»I var også klare, da dommen faldt. Varme ord, opbakkende mails og beskeder og en støttende skulder. Men I var der bestemt også den dag, da jeg blev erklæret uværdig til at sidde i Folketinget, og I drømmer ganske enkelt ikke om, hvad det betød for mig,« skriver den tidligere næstformand i Venstre i e-mailen, der er rundsendt til folketingsmedlemmer og ansatte i Dansk Folkeparti.

Vil tilbage til Folketinget

Der har længe været spekuleret i, om Inger Støjberg ville melde sig ind i Dansk Folkeparti, ligesom der også har været spekulationer fremme, om hun eventuelt ville gå efter at overtage formandsposten efter Kristian Thulesen Dahl.

Deadline for at melde sig som formandskandidat udløber ved midnat fredag, men i e-mailen står der intet om eventuelle formandsdrømme. Til gengæld gør hun det klart, at hun sigter efter at vende tilbage til Folketinget.

»I må love mig, at I passer rigtigt godt på hinanden, og så vil jeg glæde mig til – på den ene eller anden måde – at blive en del af Folketinget igen,« slutter Inger Støjberg i e-mailen.

I dag kan man på Inger Støjbergs egen hjemmeside se, at hun for fremtiden vil agere politisk kommentator, skriver Casper Dall, der er politisk redaktør på Avisen Danmark.