Støjberg roser politiet for at håndtere flygtningestrøm ved Rødby

Der er ros fra udlændinge- og integrationsordfører Inger Støjberg for politiets håndtering af de migranter og flygtninge, der søndag krydsede den danske grænse ved Rødby. Hun slår samtidig fast, at migranter skal sendes hurtigt retur.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet får ros fra udlændinge- og integrationsordfører Inger Støjberg (V) for håndteringen af de flygtninge og migranter, som søndag eftermiddag ankom med færge til Rødby.

»Hvis nogen ikke kan opnå asyl i Danmark, så skal de hurtigt sendes retur til det land, de hører til. Det er dem, der kommer hertil som migranter, men som ikke er forfulgte. Det er noget af det, der er med til at bremse strømmen til Danmark,« sagde Inger Støjberg søndag aften i et interview med TV 2 News.

Politikerne følger situationen tæt og forberedte på, at der formentligt i løbet mandag kommer flere flygtninge ind over Danmarks grænser, sagde ministeren.

Hun er overbevist om, at Tyskland ikke med vilje lader flygtninge og migranter rejse videre til Danmark, men at det simpelthen er fordi, presset er for stort for Tyskland.

Selv om Dansk Folkeparti søndag aften krævede, at regeringen træder i karakter, og at grænsekontrollen ved Danmarks grænser bliver indført med det samme, sagde Inger Støjberg til TV 2 News, at det vil blive svært, fordi Danmark er en del af Schengen-samarbejdet.