Støjberg roser afpresset bager for at gå til politiet

Ejer af raseret bageri takker de mange, som har doneret penge til, at han kan åbne en ny forretning.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besøger Ali Parnians bageri i Tingbjerg i København. Scanpix/Mads Claus Rasmussen Fold sammen
Læs mere

København. I Danmark går man til politiet, hvis der er problemer.

Det er beskeden fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der tirsdag er på besøg hos bageriet Kaj i Tingbjerg i København, som flere gange har været udsat for chikane og hærværk.

- Det er godt, du har mod på at starte igen. Du har oplevet stor opbakning fra mange, der har bakket dig op.

- Jeg er fuld af respekt for, at du gik til politiet. Det er sådan, det skal være i Danmark, og det er den helt rigtige måde at tackle på, siger Inger Støjberg (V).

Hun henvender sig til ejer Ali Parnian, der flere gange har fået raseret sit bageri af hætteklædte personer.

Ejeren har nægtet at betale beskyttelsespenge. Senest blev ruderne i forretningen smadret søndag.

Ali Parnian har fortalt, at det er en principsag for ham ikke at betale en krone. Der er startet en indsamling, som har rundet mere end 360.000 kroner for at hjælpe ham videre.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige tak til dem, men det vil hjælpe mig til at få et bedre liv, siger han og lufter tanken om at åbne en ny forretning.

Inger Støjberg mener, at både blå og røde regeringer har svigtet ved ikke at tage "fat ved nældens rod", når det gælder opgøret med parallelsamfund i Danmark.

Københavns Politi har sikret sig flere spor i sagen. Bageren i Tingbjerg har i den seneste tid været udsat for flere episoder af chikane og hærværk.

Men der er fortsat ikke anholdt nogen mistænkte gerningsmænd.

/ritzau/