Støjberg om svensk dialog: Det ser vanskeligt ud

Danmark registrerer de flygtninge, vi skal, fastslår udlændingeminister Inger Støjberg. Hun vil tage kontakt til Sverige for at drøfte de flygtninge, der vil videre over Øresund.

Foto: Linda Kastrup

Danmark behandler de mange flygtninge, der disse dage kommer til Danmark, fuldstændig efter reglerne.

Det siger udlændingeminister Inger Støjberg (V) på trods af, at myndighederne har mistet kontakten med flere hundrede migranter og flygtninge, der er rejst ind i Danmark de seneste dage.

»Vi overholder reglerne. Vi registrerer de mennesker, vi kan komme til at registrere,« siger hun.

En del migranter og flygtninge er søgt videre til Sverige, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtalte mandag, at han vil forsøge at få en aftale med den svenske regering om de flygtninge, der ikke ønsker at søge asyl i Danmark, men som vil videre til Sverige.

Om dialogen med Sverige, siger Inger Støjberg:

»Vi er i fortsat dialog med svenskerne, og det er klart, at det skal prøves, men det ser vanskeligt ud. Jeg vil også forsøge at få kontakt på det politiske niveau. Det har der ikke været indtil nu.«

Dog afviser ministeren, at regeringen i øjeblikket lader flygtninge bruge Danmark som transitland.

»Vi spiller dem netop ikke videre til Sverige, vi overholder reglerne,« siger hun.

Socialdemokraterne opfordrer regeringen til at hive fat i den svenske statsminister for at drøfte sagen. Om det skal op på det niveau, vil Inger Støjberg ikke svare på.

»Nu må vi lige se, hvad der er op og ned i det hele, men vi arbejder meget intenst, og der er jo en række flygtninge og migranter, der ikke ønsker at søge asyl i Danmark. Men vi behandler dem selvfølgelig fuldstændig efter reglerne. Det vil sige, at søger man asyl, vil sagerne blive behandlet her,« siger hun.

Der mangler ikke politiske initiativer i Danmark for at håndtere flygtningesituationen, lyder det fra ministeren, selv om flere hundrede personer er rejst ind i Danmark, uden myndighederne nu ved, hvor de er.

»Alt hvad der skal bruges af både midler og værktøjer, er der jo. Men man kan ikke trylle, og når der er mennesker, der bare ikke vil tale med myndighederne, er det altså svært,« siger Inger Støjberg, som selv var i Rødby mandag aften for at tale med politiet og bevidne situationen med egne øjne.

LÆS MERE