Støjberg kaldes i samråd om annonce i Hizbollah-avis

Socialdemokraterne kræver svar på, hvorfor Inger Støjberg har indrykket regeringens annonce om danske asylregler i en libanesisk avis, der er kendt for at støtte en terrororganisation.

Foto: Claus Bech

Socialdemokraterne kalder udlændingeminister Inger Støjberg (V) i samråd, efter det er kommet frem, at regeringen har indrykket sin annonce om de nye danske asylregler i en libanesisk avis, der er kendt for at støtte terrororganisationen Hizbollah.

Det er tv2.dk, der skriver, at regeringen har indrykket sin annonce i avisen As-Safir, som flere eksperter fortæller er en pro-arabisk, nationalistisk, venstrefløjsavis, der støtter Syriens diktator Assad samt organisationen Hizbollah, der optræder på EUs terrorliste.

»Det er meget, meget pinligt, at man ikke har tjekket op på, hvad det er for nogle aviser, man har indrykket annoncer i. Det er ikke rimeligt, at danske skatteyderkroner skal gå til at støtte sådan et foretagende. Det synes jeg faktisk, er ret kritisabelt,« siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen (S).

Regeringen har i alt brugt 252.000 kroner på annoncer i fire libanesiske aviser. Tv2.dk har ikke kunnet få oplyst, hvor mange af de penge der er gået til As-Safir.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen (S), fortæller, at partiet nu vil kalde ministeren i samråd om sagen.

»Inger Støjberg må forklare, hvorfor hun vil bruge titusindvis af danske skattekroner på at annoncere i sådan en avis,« siger han.

Det er et libanesisk kommunikationsbureau, der har anbefalet regeringen at indrykke annoncerne i aviserne An-Nahar, As-Safir, Al-Mustaqbal og Daily Star.