Støjberg indkalder pressen dagen efter mystisk nyt parti

Et nyt parti bærer Inger Støjbergs navn, men hun har ikke bekræftet, om hun selv har stiftet det.

Tidligere Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er i længere tid blevet spekuleret i, om Inger Støjberg vil starte et nyt parti og stille op ved valget, som skal finde sted inden for et år.

Torsdag kan det være, hun bekræfter det, idet den tidligere udlændingeminister har indkaldt til pressemøde nær sin hjemby Hadsund i Himmerland. Det finder sted klokken 13.

Det sker dagen efter, at et parti med hendes navn er blevet godkendt til at opstille ved det kommende folketingsvalg. Dermed kan partiet Danmarksdemokraterne begynde at indsamle vælgererklæringer.

Det er endnu småt med oplysninger om selve pressemødet.

»Af hensyn til redaktionens interne planlægning, så kan jeg oplyse, at jeg vil stå til rådighed for pressen i morgen,« skriver Støjberg til flere medier herunder TV Midtvest.

Efter hun forlod Venstre, der stemte for en rigsretssag, har der været mange spekulationer om Støjbergs fremtid.

Kristian Thulesen Dahl sagde i sidste uge, at han ikke genopstiller ved næste valg for Dansk Folkeparti, som han har været formand for.

Flere har spekuleret i, om de to vil danne et parti sammen.

Flere af de seks løsgængere, som tidligere var medlem af Dansk Folkeparti, har udvist interesse for et nyt parti med Støjberg.

Mange kommentatorer spår et valg i efteråret, og dermed kan Støjberg få travlt, hvis hun skal nå at samle vælgererklæringer.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen brugte tre måneder på at indsamle sine vælgererklæringer, da han stiftede Moderaterne efter at have forladt Venstre.

Støjberg har tidligere afvist at kommentere, om hun starter et parti ved navn Danmarksdemokraterne, men har over for Ritzau kaldt det »et meget godt navn«.

Det fulde navn er »Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg«.

I december 2021 blev Støjberg idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten for ulovligt at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Otte dage senere blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget.

Hun forlod tidligere på året Venstre, hvoraf størstedelen stemte for at sende hende for den blot anden rigsret på hundrede år. Hun har først for nylig smidt sin fodlænke.

Støjberg har flere gange gjort det klart, at hun ikke er »færdig med dansk politik«.

/ritzau/