Støjberg: Hold kritik internt, Rohde

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg opfordrer Jens Rohde til at holde sin kritik intern og afvente hovedbestyrelsesmødet tirsdag.

Venstre politiske ordfører, Inger Støjberg (i midten), fra venstre flankeret af Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen, kræver, at europarlamentsmedlemmet Jens Rohde holder kritik internt i partiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kritiske Venstre-medlemmer bør afvente partiets kommende hovedbestyrelsesmøde og holde al kritik internt. Det gælder også partiets nyvalgte EU-parlamentariker, Jens Rohde.

Sådan lyder udmeldingen fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at Rohde fredag aften selv tog ordet i Viborg Stifts Folkeblad og krævede Løkkes afgang.

»Vi er alle klar over, at der er frustrationer rundt omkring. Det er sådan i Venstre, at alle har ret til at sige, hvad de mener, jeg kan bare konstatere, at jeg er uenig med Jens Rohde på det her punkt,« siger Inger Støjberg.

Efter Jens Rohdes dramatiske udmelding fredag aften afviser han over for Berlingske, at han forlader partiet, hvis Løkke fortsætter som formand.

»Jeg har ikke gjort mig overvejelser om at trække mig. Jeg vil hellere true med at blive og kæmpe end at true med at gå,« siger Jens Rohde til Berlingske.

Udmeldingen kommer efter, at to medlemmer af Venstres forretningsudvalg i går trak den støtte, de gav til Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen før europaparlamentsvalget, tilbage. Det fik efterfølgende partiets næstformand, Kristian Jensen, til at mane til ro. På tirsdag skal Lars Løkke stå skoleret over for Venstres hovedbestyrelse.