Støjberg forventer endnu flere flygtninge de næste dage

728 udlændinge har søgt om asyl i Danmark siden søndag, men udlændingeministeren forventer, at der kommer endnu flere til Danmark i løbet af de næste dage.

Padborg Station - Efter politiet havde givet flygtningene lov til at fortsætte deres rejse strømmede flygninge til Padborg Station for at tage tog mod København torsdag d. 10. september 2015. Mange måtte vente på efterfølgende tog da togene blev overfyldte- - Se RB 11/9 2015 07.37. Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører for Venstre, om risikoen for, at Danmark ryger ud af Dublin-forordningen. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Antallet af flygtninge, der søger om asyl i Danmark, forventes at stige i løbet af de næste dage.

Det oplyser udlændingeminister Inger Støjberg (V) fredag eftermiddag, efter 728 udlændinge har søgt asyl i Danmark siden søndag.

»Trykket er stort på de ydre grænser. Derfor forventer jeg, at vi kommer til at se en større tilstrømning af flygtninge og migranter til Danmark i løbet af de næste dage,« siger hun.

Inger Støjberg påpeger samtidig, at en forholdsvis stor del af de flygtninge, der er søgt ind over de danske grænser ved Rødby og Padborg, er uledsagede flygtningebørn.

Og der er behov for, at myndighederne yder en særlig stor indsats for at hjælpe dem, understreger Inger Støjberg.

»Vi har kunnet se, at der er forholdsvis mange uledsagede flygtningebørn blandt dem, der er kommet hertil. Her har vi en særskilt opgave i forhold til at tage os ordentligt af en 15- eller 17-årig, der har rejst hele vejen til Europa uden familie,« mener udlændingeministeren.

Men på trods af store flygtningestrømme til Danmark og et øget pres på grænsen i løbet af de kommende dage gjorde Støjberg det fredag middag klart, at Danmark ikke kommer til at indgå i en fælles aftale mellem EU-landene. Danmark kommer til at tage nul af de 160.000 såkaldte EU-kvoteflygtninge.

En beslutning, der har rejst en massiv kritik af ministeren fra oppositionspartierne.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Nicolai Wammen (S), har svært ved at finde rundt i regeringens udmeldinger, som han kalder for modstridende.

»Det roder for regeringen. For få dage siden sagde statsministeren, at man ville lave en frivillig aftale om, at Danmark skulle modtage flygtninge. Nu siger Inger Støjberg, at der skal nul flygtninge til Danmark. Så med mindre regeringen er vendt på en tallerken, så har Inger Støjberg jo underkendt statsministeren,« mener han.

Socialdemokraterne ønsker dog heller ikke at indgå i en decideret EU-aftale om fordeling af flygtninge mellem de europæiske medlemslande. Og den politiske ordfører gør det heller ikke klart hvor mange flygtninge, Danmark ifølge Socialdemokraterne skal tage imod.

»Vi har gjort det klart, at Danmark selv skal bestemme hvor mange asylansøgere, vi ønsker at tage. Men vi er samtidig åbne over for at lave en frivillig aftale med EU, som Løkke foreslog. Men sådan er situationen ikke længere, og så giver det ikke længere mening at snakke om, hvor mange flygtninge, som vi skal tage i Danmark,« siger den politiske ordfører.