Støjberg: Det er et drømmeministerium

Inger Støjberg bliver landets næste udlændinge-, integration- og boligminister. Venstre-profilen, der har markeret sig kraftigt i udlændingedebatten de seneste år, kalder det selv for et drømmeministerium.

Inger Støjberg (V) har de seneste år vakt opsigt med en række opsigtsvækkende indslag i udlændingedebatten, hvor hun ifølge iagttagere har været legemliggørelsen af Venstres skrappere kurs over for udlændinge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en af udlændingedebattens mest markante stemmer, der sætter sig i det nyoprettede udlændinge-, integrations- og boligministerium.

Inger Støjberg (V) har de seneste år vakt opsigt med en række opsigtsvækkende indslag i udlændingedebatten, hvor hun ifølge iagttagere har været legemliggørelsen af Venstres skrappere kurs over for udlændinge.

3. februar tidligere i år skrev hun et omdiskuteret opslag på sin Facebook-profil, hvor hun langede ud efter en gruppe indvandrerdrenge, der havde støjet under en biografforestilling.

»Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt? Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bag ved mig, og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik. Hvornår er der nogen forældre der griber ind, og hvornår sænker I drenge skuldrene? I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan,« lød det blandt andet i opslaget, der er et af de mest delte Facebook-opslag, en dansk politiker til dato står bag.

Nu kommer Inger Støjberg til at kunne præge integrationen i Danmark, når hun sætter sig på posten som minister for et »drømmeministerium« i form af det nyoprettede udlændinge-, integrations- og boligministerium.

»Jeg røber næppe nogen hemmelighed ved at sige, at da Lars Løkke Rasmussen spurgte, om jeg vil være udlændinge- integration- og boligminister i den nye regering, så blev det et meget stort JA TAK! Det er et drømmeministerium for mig!,« skriver hun på sin Facebook-profil søndag og fortsætter:

»Der er meget at tage fat på. Vi skal have styr på asyltilstrømningen, vi skal have flere af de indvandrere i arbejde, der allerede er her og der skal sættes hårdt ind overfor de, der bare ikke vil de danske værdier som er fundamentet for vort land. Samtidig skal vi sikre, at danske virksomheder kan få den arbejdskraft fra udlandet, de har brug for. Jeg glæder mig over at være med på holdet, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet,« slutter hun.