Støjberg: Avisannoncer skal holde flygtninge væk fra Danmark

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg vil indrykke avisannoncer, der skal advare menneskesmuglere mod at tro, at Danmark er et paradis for flygtninge. Ministeren afviser, det er en skræmmekampagne.

Integrationsminister Inger Støjberg (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil indrykke annoncer i udenlandske aviser for at holde flygtninge væk fra Danmarks grænser.

Det siger ministeren til DR Nyheder, efter at Jyllands-Posten torsdag har beskrevet, hvordan menneskesmuglere ved hjælp af skemaer sammenligner velfærdsydelser og ventetider på familiesammenføring i EU-lande.

»Frontex (EU’s grænseagentur, red.) siger, at de her ting florerer. På sociale medier og også på hjemmesider, der har det formål at oplyse. Så der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange flygtninge, der er særdeles velorienterede,« siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

Annoncerne skal ifølge Støjberg være målrettet menneskesmuglere, og de skal indrykkes i lande som Tyrkiet og »andre steder, hvor menneskesmuglere holder øje«.

Forslaget kommer, efter at Dansk Folkeparti i sidste uge foreslog, at der bør laves en kampagne i stil med den kontroversielle australske videokampagne, hvor en general fra hæren advarer mod at gøre Australien til deres hjem.

Støjberg afviser dog, at det er den slags skræmmekampagne, der er behov for.

»Annoncerne skal indeholde nøgtern information om halvering af ydelser og andre stramninger, vi kommer til at vedtage. Den slags informationer spreder sig lynhurgtigt,« forklarer Inger Støjberg.

Hun tilføjer, at planen om annoncerne er sat i værk, men at det endnu er uklart, hvor i verden de skal bringes.

Integrationsministeren vil sende et klart budskab til de avislæsende menneskesmuglere.

Posted by Berlingske on 23. juli 2015