Støjberg: Antidemokrater skal ikke belønnes med statsborgerskab

Statsborgerskab er noget særligt, lyder det fra Inger Støjberg, der glæder sig over, at Indfødsretsudvalget har besluttet ikke at give islamisten Belal El-Khatib dansk statsborgerskab.

Belal El-Khatib Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 25-årige islamist Belal El-Khatib modarbejder danske værdier, og derfor skal han ikke have dansk statsborgerskab.

Sådan skriver integrationsminister Inger Støjberg (V) i en statusopdatering på Facebook, efter Indfødsretsudvalget mandag besluttede ikke at give El-Khatib dansk statsborgerskab, som han ellers var blevet stillet i udsigt.

»Hvis man ikke lever op til betingelserne for at få dansk statsborgerskab, og man tilmed er en antidemokratisk islamist, der modarbejder danske værdier, så kan jeg ikke se, hvorfor man skal belønnes med et dansk statsborgerskab,« skriver Inger Støjberg.

Det var et flertal i Indfødsretsudvalget bestående af samtlige borgerlige partier, der vurderede, at El-Khatib var islamist og aktivt modarbejdede demokratiet.

El-Khatib ansøgning var ellers i en bunke på 2.500 dispensationsansøgninger til dansk statsborgerskab, og det var samme bunke, som Inger Støjberg ville have genbehandlet enkeltvis. Men det forslag blev stemt ned af venstrefløjen og Liberal Alliance.

De konservatives medlem af Indfødsretsudvalget, Naser Khader (K), opdagede efterfølgende El-Khatibs navn i bunken af dispensationsansøgninger, og det lykkedes ham at gennemføre en afstemning i indfødsretsudvalget om El-Khatibs statsborgerskab.

»Derfor glæder det mig, at Folketingets Indfødsretsudvalg har omgjort sin beslutning om at indstille Belal El-Khatib til et dansk statsborgerskab. Den mulighed gav jeg udvalget allerede for to måneder siden, men bedre sent end aldrig. Det er noget særligt at blive dansk statsborger. Det skal vi stå vagt om,« skriver Inger Støjberg.