Støjberg afviser hårdt angreb fra Frederiksen

Udlændinge- og integrationsministeren afviser Frederiksens anklager om, at regeringens udlændingepolitik er for ensidig.

»Hvis Mette Frederiksen gerne vil bruge flere penge, vil det seriøse være at sige, hvor de skal komme fra,.« lyder det fra Inger Støjberg som svar på S-formandens kritik af, at der ikke gøres tilstrækkeligt for at integrere flygtninge. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det får ikke regeringen til at ændre på noget som helst, når S-formand Mette Frederiksen langer ud efter dens udlændingepolitik på flere centrale områder.

Mette Frederiksen kritiserer blandt andet, at regeringen ikke gør tilstrækkeligt for integrationen.

»Men det er simpelthen svært at tage seriøst. Da Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister, tordnede antallet af udlændinge på kontanthjælp i vejret. Den integrationsopgave, vi står med nu, er arvet fra hendes fejlslagne politik,« siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

Hun afviser også kritikken af, at regeringen skærer i udviklingsbistanden. Inger Støjberg mener, det er et fint bidrag, at regeringen har hævet den humanitære bistand med 50 mio. kr.

»Hvis Mette Frederiksen gerne vil bruge flere penge, vil det seriøse være at sige, hvor de skal komme fra.«

Også S-formandens spørgsmålstegn ved behovet for teltlejre afvises blankt.

»Telte er en ganske udmærket indkvarteringsform. Jeg har prioriteret at få skabt kapacitet til børnefamilier, som i mine øjne skal bo under fast tag.«

Mette Frederiksen stiller spørgsmålstegn ved, om vi reelt allerede er der, hvor der ikke er mere kapacitet. Har hun ret i, at der er mere kapacitet?

»Der er selvfølgelig andre muligheder, eksempelvis tidligere vandrehjem, plejehjem og sygehuse, som vi kunne benytte os af. Men jeg synes ikke, vi har grund til at skamme os over teltene. Det er de samme telte, vi tilbyder FN-udsendte og vores egne soldater,« siger Inger Støjberg.