Stephen Kinnock: Jeg kan ikke være der for Helle under valget

I et interview med en stor britisk avis fortæller Stephen Kinnock om sit forhold til Danmarks statsminister.

ARKIVFOTO. Stephen Kinnock, gift med Thorning-Schmidt og nu også politiker, vil holde sig væk fra den kommende valgkamp. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Thorning skal føre valgkamp på et tidspunkt inden september. Hun var ved sin mands side, da stemmerne blev talt op, og Stephen Kinnock fik en plads i det britiske parlament. Men danskerne kommer ikke til at se Stephen Kinnock ved Helle Thornings side under valgkampen, skriver BT.

»Nej, det kommer ikke til at ske. Vi vil være i meget tæt kontakt, og jeg vil selvfølgelig give hende al den moralske opbakning, jeg kan. Jeg ønsker hende det bedste under valgkampen,« siger han til The Guardian.

Interviewet med Stephen Kinnock i The Guardian handler i stor grad om langdistanceforholdet mellem Stephen Kinnock, der for nylig blev stemt ind i det britiske parlament, og Helle Thorning Schmidt. Han er politiker i det britiske parlament i London og har parrets ene datter i skole i Storbritannien. Helle Thorning er statsminister i Danmark og bor her med deres anden datter.

»Vi er helt sikkert ikke de eneste, som gør det på denne måde. Efter at have arbejdet internationalt har jeg set utallige par, som ser hinanden, når de kan, og af professionelle grunde er baseret i andre dele af verden. Nogle gange dikterer livets tilfælde, hvordan du lever, og så må du lave kompromiser for at imødekomme det. Det er sådan, Helle og jeg altid har gjort, og det virker for os,« siger han til The Guardian.

Stephen Kinnock kommer til at jonglere med en ny udfordring, efter han nu er stemt ind i parlamentet samtidig med, at Helle Thorning har en forestående valgkamp:

»Jeg vil leve som et hvilket som helst andet medlem af parlamentet - i Westminster mandag til torsdag og i mit distrikt i weekenden. Sådan vil jeg leve mit liv. Vi ser begge meget frem til en dejlig ferie til juli, og det er her, vi lader batterierne op. Jeg vil have en skøn tid sammen med Helle og børnene, og så må vi se, hvad der sker derefter,« siger han om den nye drejning i sit liv.

Stephen Kinnock og Helle Thornings forhold har været ivrigt diskuteret både i danske og britiske medier. Men han føler ikke, der er noget underligt i deres måde at leve på:

»Jeg synes, det er unikt. Jeg ved ikke, hvad et underligt liv er. Hvad er »underligt«? Der er millioner og atter millioner forskellige måder at leve sit liv på, og jeg synes, det er umuligt at værdisætte måden, som folk har bestemt sig for at leve. Det er en beslutning de selv må tage,« siger han.

Helle Thorning og Stephen Kinnock mødtes som studerende i sin tid i 1992, og de blev gift i 1996, mens de begge arbejdede i Bruxelles. Da Helle Thorning flyttede tilbage til Danmark i 2005 for at være medlem af folketinget, valgte Stephen Kinnock ikke at følge hende og deres to børn. De har ikke boet i samme land siden.