Statsrevisorer løfter pegefingeren om jyske supersygehuse

Region Midtjylland har ikke været god nok til at styre økonomien i byggeriet af to supersygehuse, lyder det.

Planerne skrider for jyske supersygehuse. Rod i økonomien og markante forsinkelser er status på jyske supersygehus-byggerier. BV:Byggepladsen til Region Nordjyllands det nye "supersygehus" i Aalborg Øst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er risiko for, at yderligere besparelser i byggeriet af to supersygehuse i Region Midtjylland kan forringe bygningernes kvalitet og funktion. Sådan lyder det fra Statsrevisorerne.

Region Midtjyllands styring af risici og reserver i byggeriet har nemlig været utilfredsstillende. Det mener de politisk udpegede statsrevisorer, efter at Rigsrevisionen har undersøgt regionens arbejde med de milliarddyre sygehuse.

De to supersygehuse skal ligge i Aarhus og Gødstrup ved Herning. De er budgetteret til at koste henholdsvis 6,35 milliarder kroner og 3,15 milliarder kroner.

Sundheds- og Ældreministeriet fører allerede skærpet tilsyn med de to byggerier. Ministeriet er bekymret for, om regionen kan overholde den økonomiske ramme.

Og såvel ministeriet som Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har flere gange gjort opmærksom på, at regionen skulle holde bedre styr på de økonomiske rammer for byggeriet af supersygehuset i Aarhus.

Men nu kommer der altså endnu en advarsel.

- Særligt nu, hvor byggerierne er i udførelsesfasen, og hvor regionen har gennemført en række besparelser ved at ændre i byggerierne, er det nødvendigt med en god styring af risici og reserver, skriver Statsrevisorerne.