Statsminister inviterer til brede forhandlinger om genåbningsplan

Efter splittelse om første lempelser inviterer statsministeren til bred plan for videre genåbning.

 
1. marts kan dele af det danske samfund genåbne. Sådan lød beskeden fra regeringen på et pressemøde på Christiansborg onsdag aften. Video: DR/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere

Statsminister Mette Frederiksen (S) har på et pressemøde onsdag inviteret resten af Folketingets partier til forhandlinger om en langsigtet plan for en ophævelse af de forskellige coronarestriktioner.

Ifølge statsministeren bliver udgangspunktet eksperters og myndighedernes indstilling til hvilke restriktioner, der skal lempes først.

»Jeg vil gerne sige tak for, at det faglige grundlag anerkendes af alle Folketingets partier,« siger hun.

»Vi er også enige om endemålet: At Danmark skal åbnes fuldt og helt igen. Men vi kan have en politisk diskussion om, hvad der skal åbnes først og hvor hurtigt. Det er helt legitimt.«

Invitationen kommer, efter at der tidligere på dagen blev indgået en forståelse af de første lempelser mellem regeringen og dens parlamentariske grundlag - men uden oppositionen og Alternativet.

Statsministeren gentog onsdag, at hun fortsat ikke mener, at der bør lempes yderligere på restriktionerne.

»Som statsminister er det min vurdering, at det er svært at gå meget længere end eksperter og myndigheder anbefaler,« siger Mette Frederiksen.

/ritzau/