Statens Kunstråd får midlertidig formand

Kulturministeren har konstitueret kunsthistorikeren Rune Gade på den ledige post efter Per Arnoldi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kunsthistoriker bliver den foreløbige afløser for kunstneren Per Arnoldi som formand for Statens Kunstråd.

Lektor og ph.d. i kunsthistorie Rune Gade er blevet konstitueret i stillingen af kulturminister Uffe Elbæk. Der er tale om et midlertidigt job frem til den 1. juni, hvor han skal stå for arbejdet med at omorganisere hele kunststøttesystemet.

Per Arnoldi fratrådte mandag formandsposten med den begrundelse, at arbejdet var større, end han havde forventet.

Rune Gade er i forvejen formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg og Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg og fortsætter på de poster.

Kulturministeren fastansætter først en afløser for Per Arnoldi, når Kunststøtteudvalgets rapport om det fremtidige støttesystem har været i høring, oplyser han.

- Med konstitueringen af Rune Gade som formand for Statens Kunstråd sikres kontinuiteten i arbejdet med rådets vigtige handlingsplan for de kommende år, udtaler Uffe Elbæk.

En rapport om det fremtidige støttesystem fra et udvalg med tivolidirektør Lars Liebst som formand er for øjeblikket i høring. Svarene fra de forskellige berørte parter skal ligge klar omkring nytår som udgangspunkt for de politiske forhandlinger om det fremtidige system.

Lars Liebst siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at Per Arnoldis afgang demonstrerer, at systemet er for tungt til, at kunstnere kan forventes at varetage formandshvervet.

- Der skal være en gennemskuelig struktur for kunststøtten, hvormed man blandt andet undgår, at sådan en som Per Arnoldi farer vild i alle mulige krinkelkroge, men i stedet ved, hvad der er opgaven, siger Lars Liebst.

Også den tidligere formand for Statens Kunstråd, Mads Øvlisen, ønsker sig et mere overskueligt kunststøttesystem.

- Der skal være en enklere arbejdsgang og gives et klarere politisk mandat, siger han.

/ritzau/