Splittelse i S om burkaforbud

Der er uenighed i den socialdemokratiske gruppe om forbud mod burkaer. Miljøordfører Mette Gjerskov er imod af principielle årsager, mens politisk ordfører Henrik Sass Larsen er for.

Et totalt forbud imod burkaer splitter den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Mens politisk ordfører Henrik Sass Larsen støtter det konservative forslag, er miljøordfører Mette Gjerskov imod af principielle årsager.

- Jeg mener, at en særlov, som denne her, der vil omfatte 30 - 40 mennesker i Danmark, er helt hen i vejret. Jeg ville være imod en særlov om burkaer, siger Mette Gjerskov og fortsætter:

For det første, fordi der er tale om en særlov, der er målrettet en meget lille gruppe mennesker i det her land, og for det andet fordi det er helt hen i vejret at begynde at lovgive om folks påklæding.

Hun vil i givet fald være parat til at gå imod partilinjen.

Hun reagerer på, at den nyslåede konservative integrationsordfører, Naser Khader, ifølge Jyllands-Posten, som en del af et konservativt integrationsudspil vil forbyde, at personer i Danmark tildækker deres ansigter med muslimske klædedragter som burka og niqab. Forbuddet skal gælde overalt i det offentlige rum.

Gjerskov afviste i sin tid at stemme for loven om tørklædeforbud ved domstolene.

Også i sagen om politiaktionen i Brorsons Kirken på Nørrebro i København i sidste uge gik Mette Gjerskov imod partilinjen. Hun mener, at politiet gik for voldsom til værks, da betjente ryddede kirken for afviste irakiske asylansøgere.

/ritzau/