Spilforening: Salg af Danske Spil vil give bedre spil

Brancheorganisationen for spiludbydere hilser Venstres forslag om at privatisere en del af Danske Spil velkomment og lover bedre produkter til de spillelystne, hvis salget går igennem.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke alene vil det give fair konkurrence på det danske spillemarked, hvis Danske Licens Spil bliver solgt fra, det vil også give bedre spil til danskerne, vurderer Morten Rønde, der er direktør i brancheorganisationen Danish Online Gambling Association (Doga).

»Staten har ikke noget at gøre på et privat marked. Det vil skabe en mere lige konkurrence, når man sælger et statsselskab fra, som dominerer markedet på urimelige konkurrencefordele,« siger han.

I Venstres finanslovsudspil foreslås det at sælge den del af Danske Spil, som er udsat for konkurrence - det såkaldte Danske Licens Spil, som blandt andet udbyder tjenesterne Oddset, Tips, Casino, Poker og Zezam.

»En øget konkurrence plejer at give bedre produkter, så vi er helt sikre på, at et salg vil betyde, at flere udbydere vil være interesserede i at investere i markedet og udvikle bedre produkter,« siger Morten Rønde.

Han understreger, at Danske Licens Spil har »en fuldstændig dominerende stilling på markedet med en andel på 60 procent.«

»Når 31 spilleselskaber har licens og ét tager 60 procent af markedet på grund af nogle fordele, der er givet i lovgivningen, så er der kun 40 procent tilbage til deling blandt de 30 andre,« siger han.

Venstre ser med opbakning fra både De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ud til at kunne få flertal til forslaget, hvis regeringsmagten vindes tilbage. Status quo vil være en trussel for spillemarkedet, advarer Morten Rønde:

»Der vil være spiludbydere, der trækker sig, fordi det ikke kan svare sig. Vi frygter, at de forsvinder fra markedet, men ikke holder op med at udbyde spil, fordi de allerede har et brand i Danmark. Så kan vi få et stort sort marked.«

Flere kilder vurderer over for Børsen, at Danske Spil Licens er cirka fire milliarder kroner værd.