Songül står fortsat til udvisning

Folketingets partier var torsdag samlet for at diskutere sagen om den udvisningstruede Songül Yüksel, men det lykkedes dem ikke at finde en løsning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikerne har fortsat ikke været i stand til at finde en løsning på den udvisningstruede gymnasieelev Songül Yüksels sag.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) havde ellers torsdag eftermiddag indkaldt Folketingets partier, med undtagelse af Dansk Folkeparti, til forhandlinger om sagen,

Ministeren fremlagde et konkret lovforslag, der skal sikre, at mindreårige udlændinge, der ikke fik mulighed for at udnytte en lempelse af reglerne om familiesammenføring i 2012, nu kan søge igen. Det skriver Politiken.

»Det er vigtigt at få feltet indsnævret til dem, der præcist er kommet i klemme i reglerne,« siger Karen Hækkerup til avisen.

Det lykkedes ikke politikerne at blive enige om sagen torsdag, men SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), er optimistisk omkring udsigten til en løsning.

»Jeg er ikke i tvivl om, at der kan findes et flertal til at vedtage en løsning. Det er bare et spørgsmål om, hvor stort flertallet bliver. Ministeren fremlagde en konkret model ved dagens møde, og den er der nogle partier, der lige skal hjem og tygge på. Vi mødes forhåbentlig igen i næste uge og finder en løsning. SF ser i hvert fald gerne en afklaring hurtigst muligt,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Berlingske Nyhedsbureau.

Justitsministeriet har tidligere anslået på baggrund af tal fra Rigspolitiet, at mindst 30 børn og unge er i den samme situation som Songül Yüksel, der bor i Køge.

Hun kom til Danmark i 2009 som 14-årig, men allerede året efter fik hun afslag på at bo i Danmark, fordi myndighederne mente, at hun har stærkest bånd til Tyrkiet.