Solskinsøen kan drukne i regn på fredagens folkemøde

Deltagere på Folkemødet skal huske at pakke regntøj og gummistøvler. Fredagen bliver meget våd, siger DMI.

Her ses billeder fra Folkemødet sidste år, hvor solen stod højt på himlen. I år bliver det noget mere ustadigt, og fredagen kan ligefrem risikere at drukne i regn. Scanpix/Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Træflis og sandsække skal holde sjappen for døren på årets folkemøde på Bornholm fredag. Solskinsøen risikerer nemlig at drukne i regn.

Sådan lyder det fra DMI, der dog ikke på nuværende tidspunkt helt kan sige, hvor meget regn, der falder. Lige nu lyder prognosen på 35 mm regn.

»Det er svært at sige, hvor meget nedbør der bliver. Men man kan være helt sikker på, at man skal have sin paraply frem.«

»Det er dog ikke sikkert, at den kommer til at virke, for det kommer også til at blæse fra nord og nordøst,« siger vagtchef hos DMI Steen Rasmussen.

Det er et lavtryk, der kommer syd fra og bevæger sig op i løbet af fredagen. Det kører lige over Bornholm og med lavtrykket følger der store nedbørsmængder.

Men det ser ud til at blive bedre dagene frem, siger Steen Rasmussen.

»Lavtrykket kan også drille de østlige egne om lørdagen, mens søndagen ser ud til at byde på tørt vejr og solskin.«

Regnvejret ville den sikkerhedsansvarlige på Folkemødet Mogens Stender Alstrup selvfølgelig gerne have været foruden, siger han til TV2 Bornholm.

»Især er jeg bekymret for teltpladsen, hvor det kan komme på tale, at lægge sandsække og træflis ud. Græsset på p-pladserne kan også blive kørt op og blive til mudder, så også her vil træflis blive aktuelt.«

Ifølge TV2 Bornholm lover norske YR hele 53 mm regn, svenske SMHI forudser 57 mm, og TV2vejret mener, det kan blive til hele 110 mm regn fredag.

I den vestlige del af landet bliver det ifølge DMI's prognose kun til enkelte byger, og vinden vil blive let til frisk mellem nordøst og nordvest.

Temperaturen lyder på mellem 16 og 22 grader, mens det om natten bliver mellem 12 og 15 grader.

/ritzau/