Soldater klarer maraton på benproteser

Otte danske krigsskadede veteraner har gennemført maraton i New York - to med benprotese og fire på håndcykel.

Danske soldater har gennemført New York Maraton - to med benproteser, fire på håndcykel. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med opmuntrende tilråb til hinanden gennemførte otte danske krigsskadede veteraner natten til mandag det godt 42 kilometer lange løb New York Marathon.

Blandt deltagerne var den 25-årige Dennis Dencker fra Frederiksberg, som har fået amputeret sit højre ankelled og løb på en protese.

- Jeg er meget taknemmelig over, at de andre hjalp mig igennem, og jeg er glad for og stolt over at have gennemført trods smerten i benet, som overskyggede det hele på de sidste kilometer og nu bagefter, siger Dennis Dencker.

Han gennemførte distancen i en tid på fem timer og ni minutter. Verdensrekorden er på to timer og tre minutter.

Også Benjamin Kragsskjold fra Rødovre gennemførte distancen med en benprotese.

Gennemført på håndcykel

Fire andre gennemførte på håndcykel: Det var Mark Peters fra København, Chris Breum fra Haslev, Christian Richardson fra København og John Mattias E. Nielsen fra Vemb,

Endnu to løbere, som har posttraumatisk stress, kom i mål: Det var Sylvia Maria Rothschild fra København og Peter Larsen fra Glostrup.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har støttet deres deltagelse som led i DIF Soldaterprojekt, der udvikler idrætstilbud for sårede soldater. Flere private fonde har støtte de otte veteraners deltagelse i maratonløbet.

»En fantastisk vilje«

DIF's formand, Niels Nygaard, er imponeret over soldaternes præstation:

- Det er meget, meget flot. Disse soldater har betalt en høj pris i forbindelse med deres udsendelse, men de har en fantastisk vilje.

- Jeg er glad for, at de kan bruge idrætten til at komme videre i livet, og jeg ved, at de nu er en kæmpe oplevelse rigere, siger Niels Nygaard.

DIF Soldaterprojekt løber i perioden 2011-2013 i samarbejde med Dansk Militært Idrætsforbund og Dansk Handicap Idræts-Forbund. Alle har bidraget til de 2,5 millioner kroner, som hele projektet koster.

/ritzau/