Solcelle-sag udskyder vedtagelse af offentlighedslov

Det bliver tirsdag og ikke mandag, at folketingsmedlemmerne skal stemme om den nye offentlighedslov.

Justitsminister Morten Bødskov skal på baggrund af solcelle-sagen i samråd om offentlifghedsloven, inden ændringerne i den kan vedtages. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den endelige vedtagelse af den nye offentlighedslov er udskudt fra mandag til tirsdag.

Årsagen er, at justitsminister Morten Bødskov (S) er hasteindkaldt i samråd mandag, efter at det torsdag kom frem, at oplysningerne om et hul i solcelleloven, som kostede klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) en næse, ville have været forhindret med den nye offentlighedslov.

»Jeg er glad for, at vi når at afholde samrådet inden og håber, at det kan rykke ved noget hos de andre partier her i 11. time,« siger retsordfører Pernille Skipper (Ø).

»Jeg synes, det er underligt, at særligt de Konservative og Venstre kalder det her en kæmpe skandale samtidig med, at de vil stemme for ændringerne i offentlighedsloven,« siger hun.

I de Konservative er man fuldstændig sikker på, at samrådet i sig selv ikke vil rykke holdninger.

»Jeg kan garantere for, at samrådet mandag intet vil betyde for tredjebehandlingen af offentlighedsloven tirsdag. Hos de Konservative vil der kun være grønne lamper, der lyser,« siger retsordfører Tom Behnke (K).

Det er lovsekretariatet og Folketingets Præsidium, der i særlige tilfælde formelt kan beslutte at udskyde lovbehandlingerne i folketingssalen.