Sohn mødt med hovedrysten fra nye partifæller

S-medlemmer raser ud på de sociale medier, efter Ole Sohn har lanceret et forslag om skattestop for danske virksomheder. Venstre er derimod klar til at byde ham velkommen hos dem.

Pernille Rosenkrantz-Theil er blandt dem, der ryster på hovedet af Sohns forslag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skattestop for virksomheder og hold igen med lønstigningerne, så Danmark kan få flere arbejdspladser.

Sådan lyder forslaget fra den nybagte socialdemokrat, Ole Sohn (S), men det er ikke noget, der får hans nye partifæller til at klappe i hænderne. På de sociale medier Twitter og Facebook har flere fremtrædende partimedlemmer erklæret, at de er uenige med den tidligere SF-minister.

»Nogen burde nok lige gøre Ole Sohn opmærksom på, at han har meldt sig ind i et arbejderparti. Løntilbageholdenhed i ti år?! #wtf,« skriver Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på Twitter.

Også på det socialdemokratiske ministerhold er der utilfredshed at spore.

»Kære Ole. Vigtig debat. Private arbejdspladser; ja tak! Regeringen er som bekendt i fuld gang. Men du tager fejl. Det er ikke lønmodtagerne, der har skabt den krise, som vi i fællesskab er på vej til at kæmpe os ud af. Og svaret er ikke for et lønmodtagerparti som Socialdemokratiet at blande sig i løndannelsen eller at lade et Fogh-rigidt princip afgøre, hvad danske lønmodtagere kan få i løn de næste 10 år,« lyder svaret fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) på Facebook.

Hun er dermed på linje med erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S), der afviser idéen over for Jyllands-Posten afviste idéen med ordene »Det er slet ikke noget, vi overvejer«.

Modsat er der glæde og positiv forventning at spore hos oppositionspartiet, Venstre. Folketingsmedlem Hans Andersen (V) skriver på Twitter, at han finder det »spændende, hvad Sohn siger på dag 3 hos S«.

Direktør Martin Ågerup fra den liberale tænketank CEPOS er ligeledes begejstret, men maner på forhånd et rygte i jorden:

»Jeg kan afvise alle rygter om, at CEPOS skulle have ansat Ole Sohn :-),« skriver han på Twitter.

TV: Fra røde Ole til sorte Sohn