Sohn: 15 mia. kan skaffes på mange måder

Det er ikke hokus pokus, når S og SF vil have danskerne til at arbejde 12 minutter mere om dagen, siger SFs Ole Sohn.

SFs gruppeformand Ole Sohn (tv) forsvarer forslaget om at øge danskernes daglige arbejdstid 12 minutter. Til venstre ses SFs formand Villy Søvndal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

12 minutters længere arbejdstid er kun et delelement i jagten på 15 milliarder kroner til samfundet, der er en del af S-SFs plan "Fair Løsning".

Det siger SFs gruppeformand, Ole Sohn, efter tre fagforeningsmænd i et indlæg i dagens Berlingske Tidende bakker op om Socialdemokraternes og SFs økonomiske plan, ”Fair Løsning”, men han understreger samtidig, at sikringen af et stigende arbejdsudbud ikke blot hviler på at øge arbejdstiden.

Din mening: Kan 12 minutter skaffe 15 mia. kr.?

- Man kan også skaffe pengene ved, at folk, der er på deltid, går fem timer op, og så er der måske fire andre, der ikke behøver gå op. Eller ved at lave en førtidspensionsreform. Eller ved at nedbringe sygefraværet. Det er en lang række elementer, som samlet betyder, at vi i gennemsnit arbejder en time mere om ugen, siger Ole Sohn.

Resultatet vil blive en arbejdsmarkedsreform

Han peger på, at Socialdemokraterne og SF hele tiden har syntes, at det er mest fair, hvis arbejdsmarkedets parter inviteres med i processen, hvor der skal findes 15 milliarder kroner. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, står en S-SF-regering med ansvaret.

Læs også: Vi ryster ikke på hånden

- Man kan nå det på forskellige måder, og det afhænger af forhandlingerne. Bliver vi ikke enige, så er det selvfølgelig regeringens ansvar, for de 15 milliarder kroner er ikke til diskussion. Når øvelsen er færdig, så er resultatet, at vi har skaffet en arbejdsmarkedsreform, siger Ole Sohn.

Det var tilbage i maj, at Socialdemokraterne og SF præsenterede det fælles oplæg "Fair Løsning", der udover at øge danskernes arbejdstid med 12 minutter om dagen også indeholdt et bud på, hvordan man skaffer 24 milliarder kroner til nye politiske initiativer og en fremrykning af offentlige investeringer.