Sofie Carsten Nielsen skal være Østergaards wingman

Med Morten Østergaard som ny formand for de Radikale træder uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen et skridt op ad rangstigen som den nye nummer to i partiet.

Sofie Carsten Nielsen, uddannelses- og forskningsminister fra Det Radikale Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Morten Østergaard (R) træder et skridt længere op ad karrierestigen som ny formand for de Radikale, så rykker hans partikollega Sofie Carsten Nielsen (R) med.
Hun overtager således den rolle, som Østergaard havde i forhold til Margrethe Vestager (R), og bliver dermed partiets nye nummer to.

»Man kan sige, at jeg skal være hans wingman. Jeg skal altid være der. Vi er et hold i Radikale Venstre, og det har vi været hele tiden,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Hun understreger, at selvom det for nogen kunne synes som om, at Margrethe Vestager repræsenterede partiet helt alene, så har der hele tiden været et hold bag.

»Og det kommer der også til at være nu. Jeg skal løfte den her opgave sammen med hele det radikale ministerhold, hele den radikale folketingsgruppe, men selvfølgelig helt specifikt sammen med Morten Østergaard som ny leder,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Spørgsmål: Hvad gør dig særligt kvalificeret til at være den nye nummer to i partiet?

»Jeg tror, jeg har kompetencerne og modet. Og Morten Østergaard og jeg supplerer hinanden godt. Jeg har været formand for folketingsgruppen og knoklet længe, for det jeg laver nu. Jeg tror på, at jeg kan. Jeg har siddet i koordinationsudvalget, siden jeg blev minister. Og så må man træde til, når opgaverne byder sig, og det gør jeg også med stort gåpåmod,« siger hun.

Netop jobbet som formand for folketingsgruppen har været med til at give de rigtige kompetencer, mener Sofie Carsten Nielsen.

»Jeg har gruppens tillid og kender alle rigtig godt. Det er vigtigt, når man skal kunne løfte som et hold. Og i koordinationsudvalget har jeg været med til at sætte retningen for regeringen,« siger hun.

Sofie Carsten Nielsen fortsætter som forsknings- og uddannelsesminister og bliver nu også medlem af regeringens økonomiudvalg.